11.8 C
Šentjur pri Celju
22/10/2020
sentjur.net

Lokarčani ponovno niso razočarali

Lokarje, 5. 7. 2017 – Že nekaj desetletij gasilci iz PGD Lokarje redno pripravljajo gasilsko veselico in tekmovanje. Tudi tokrat so pripravili dve tekmovalni vaji. Moštva se se pomerila med sabo v vaji z motorno brizgalno po pravilih CTIF – suha vaja in v hitri mokri vaji “Loeschengriff”, kjer sodeluje sedem gasilcev.  Tokrat se je udeležilo nekaj manj ekip kot ponavadi, vendar je bilo tekmovanje vseeno zanimivo, saj so organizatorji mokro vajo pripravili kar v hrib, kar je marsikateri ekipi zaradi prekratko raztegnejene cevi povzročalo velike probleme.

Na podelitvni priznanj se je vsem gasilskim desetinam, ki so nastopale, zahvalil poveljnik PGD Lokarje Franc Korenjak. Poudaril, je da je zadovoljen z obiskom tekmovalnih desetin. Skupaj z županom občine Šentjur mag. Markom Diacijem in Jožetom Župancem, predsednikom PGD Lokarje, so podelili pokale najboljšim. V mokri vaji so bile izmed ženskih ekip najboljše iz PGD Oplotnica, dve ekipi pa nista dokončali vaje. Oplotničanke so dobile poleg pokala v trajno last še prehodni pokal. V suhi vaji med ženskami je zmagala PGD Ponikva, ki je bila na suhi vaji tudi edina ekipa. Konkurenca med moškimi ekipami je bila močnejša. V suhi vaji so si tretje mesto razdelili dve desetini – Sveti Štefan in Šmarje pri Jelšah, drugi so bili PGD Zagradec pri Grosupljem, zmagali pa so gasilci iz PGD Ponikva. Najštevilčnejše tekmovanje in tudi najbolj atraktivno je bila mokra vaja, v kateri je sodelovalo 14 ekip. Tretji so bili gasilci PGD Nova Cerkev, drugi PGD Dobje, zmagala pa je ekipa PGD Zabukovica 1. Organizatorju je v imenu Občine Šentjur čestital tudi župan, spomnil pa se je tudi pobratenih gasilcev iz nemškega Kirschhausena ter zaželel vsem še prirjetno veseljačenje. Za zabavo pa sta poskrbela Tanja Žagar in skupina Avantura. (Jure Godler)

Sorodne novice

Šentjurski gasilci na Velikem gasilskem izzivu

Jure Godler

Prejeli smo: Prenovljeno vozilo GVC 16/25 v PGD Lokarje

Tjaša Ferlež

V Primožu ponovno zagorelo na istem mestu

Tjaša Ferlež

Zagorelo v gozdu na Primožu pri Šentjurju

Jure Godler

Mladi raziskovalci danes potrebujejo vaš glas

Jure Godler

PGD Lokarje: Zborovali mladi gasilci

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več