18.6 C
Šentjur pri Celju
15/08/2022
sentjur.net

Loške gasilke so požar pogasile same!

Loka pri Žusmu, 2. 11. 2019 – Ko je lastnik objekta ugotovil, da dobiva požar večje razsežnosti, se je zaradi vetra, bližine gozda in stanovanjskega objekta odločil, da na pomoč pokliče domače gasilce. Na njegov klic so se odzvale kar domače gasilke PGD Loka pri Žusmu.

Do požara je prišlo pozno popoldan zaradi napake v električni napeljavi, ki je bila kasneje s strani lastnika pravočasno izklopljena. Lopa v velikosti 6 x 4 m, ki je zidana in pokrita z opeko, stoji tik ob gozdu in je 4 m oddaljena od sosednje prav tako zidane lope in od stanovanjske hiše. Požar, ki se je pričel znotraj lope, se je razširil na ostrešje. Lastnik objekta je požar sicer poskušal pogasiti, vendar mu to zaradi pomanjkanja vode in priročnih gasilnih sredstev ni uspelo. Ko so na kraj požara prišle članice, so nemudoma pregledale kraj požara in pričele z gašenjem. Požar so uspele omejiti in pogasiti.

Preverja se usposobljenost

Seveda je pri vsem tem šlo zgolj le za operativno vajo, ki so jo pripravile in izvedle članice PGD Loka pri Žusmu. Namen vaje je preverjanje pripravljenosti in usposobljenosti članic za sodelovanje v primeru požara, njihovo poznavanje uporabe zvez z (ReCO) Regijskim centrom za obveščanje ter med vodjo in ostalimi udeleženkami vaje ter medsebojno sodelovanje in usklajenost pri delu. Cilj vaje je preverjanje dela posameznic in skupine v različnih postopkih gašenja požara ter utrjevanje znanja na področju poznavanja opreme in tehnike s področja gašenja. Da je bila vaja dobro in korektno izvedena, so potrdili tudi ocenjevalci na sami vaji, obenem pa so pohvalili članice za vsakoletni pogum pri izvedbi svoje operativne vaje ob mesecu požarne varnosti. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Na pomoč na Kras tudi gasilci iz šentjurske zveze

Tjaša Ferlež

Znova velika požarna ogroženost

ViP

Ogenj v celoti uničil hišo

ViP

Udar strele je zanetil požar v nekdanjem Hotelu Žonta

Jure Godler

V tretje je članicam uspelo izpeljati druženje

Tjaša Ferlež

Pred PGD Loka pri Žusmu je jubilejno leto

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več