6.7 C
Šentjur pri Celju
24/04/2024
sentjur.net

LUŠ: Rastimo skupaj

Ljudska univerza Šentjur deluje tudi v programu Družinskih centrov, v projektu Mozaik mladosti in izkušenj. Osnovni namen programa je združiti dejavnosti na področju svetovanja, strokovnih predavanj in delavnic ter aktivnega preživljanja prostega časa z namenom izboljšanja kakovosti življenja družin. Tako je četrtkovo srečanje udeležencev Univerze za tretje življenjsko obdobje potekalo v obliki delavnice za osebnostno rast in samopomoč. Za razliko od prejšnjih srečanj, kjer so izvedeli, kako poskrbeti zase s pravo prehrano in vadbo, so se tokrat udeleženci posvetili notranji, duhovni rasti in osebni sreči.
Delavnica se je začela s predstavitvijo samih udeležencev – vsak udeleženec je izbral simbol, ki je na nek način odražal njega. Naslednja vaja je bila s čarobno skrinjico – tisti, ki jo je dobil v roke, je izrazil svoje želje, potrebe in hrepenenja. Skupaj so nato ustvarili miselni vzorec z odgovarjanjem na vprašanja, zakaj so ljudje zaskrbljeni, veseli, žalostni … Dobro poznavanje samega sebe je ena izmed osnov za doseganje notranjega miru.
Udeleženci so skozi sodelovanje izpostavljali zdravje kot največjo vrednoto in poudarili skrb zaradi finančnega položaja, čeprav jim denar ni vrednota. Vsak od nas ima težave, skrbi in tegobe, a le nekateri premorejo moč spopasti se z njimi. Dobro je, da ti na tej poti kdo pomaga in te vodi, zato so se nekateri odločili prijaviti v nadaljevanje delavnice. (Alja Polenek)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več