14.5 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net

»Mama je ena sama«

Prevorje, 23. 3. 2018 – Deseta sezona Aninih večerov je 23. marca že po tradiciji izzvenela v znamenju poklona življenju, ljubezni, pomladi, materam in ženam. Prireditev so naslovili Pomlad se prebuja v nas, njeno toplo prebujanje ob petju, pesmi in plesu pa je pikantno začinila gostja večera, kraljica čilija Vesna Andrejc.

Tokrat so za izvedbo šestdesetega Aninega večera združili moči kulturniki, domača krajevna skupnost, šola in vrtec Šentjur – enota Prevorje. Tako so kulturni program, ki je bil namenjen predvsem nežnejšemu spolu, obogatili malčki vrtca, šolski otroci, mladi harmonikarji in citrarji z Jasmino Levičar. Kot napovedovalca sta se odlično izkazala učenca Monika in Anej. Otroci so obiskovalce, ki so napolnili večnamenski prostor šole, navdušili s svojo sproščenostjo in čustvenim nabojem. Prireditev je zaključil pevski zbor učencev, ki so segli do srca s pesmijo Mama je ena sama.

Vodja Aninih večerov Marija Frece Perc je tokrat v goste povabila kraljico čilija Vesno Andrejc iz Topolšice. V pogovoru je gostja razkrila, kako je po zaslugi domačih, ki so jo prijavili na to tekmovanje, postala tovrstna kraljica, opisala način uživanja čilijev, blažitev pekočega občutka in kakšna so sploh pravila tega tekmovanja. Delila je izkušnje, ne le o tovrstnem tekmovanju, temveč tudi o podjetniških in družinskih. Njen moto uspešnosti je: »Kar si narediš, to imaš!« Perčeva je zbrane na koncu povabila na začetek enajste sezone Aninih večerov, ki se bodo začeli oktobra. Zahvalila se je za dosedanjo vsestransko podporo, ki se odraža tudi z udeležbo na dogodkih. Gostitelji zadnjega Aninega večera so bili tokrat vaščani Lopace. (Majda Rezec)

Created with Nokia Smart CamCreated with Nokia Smart Cam

Sorodne novice

Izpred citer še pred radijski mikrofon

Jure Godler

Levičarjeva uradno  postala učiteljica citer

Majda Rezec

20 let nove šolske stavbe na Prevorju

Jure Godler

Prejeli smo: Človek kot neponovljiv posameznik v koktajlu svojih talentov

Jure Godler

Sedma, pravljična Citrarska pomlad

Jure Godler

Kulturno društvo Prevorje ima novo vodstvo 

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več