1.4 C
Šentjur pri Celju
22/04/2024
sentjur.net

Martin Cmok Naj prostovoljec 2012 tudi na državni ravni

Cmok1Martin Cmok, v svoji kategoriji Naj prostovoljec 2012 v Občini Šentjur, je po izboru Mladinskega sveta Slovenije postal tudi prostovoljec leta na državni ravni. Slavnostna razglasitev je bila včeraj, v sredo, 26. junija 2013, ko je mladinski svet na Brdu pri Kranju pripravil zaključno prireditev Prostovoljec leta pod pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja, in v sodelovanju z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport. V natečaj za leto 2012, ki je bil tokrat razpisan enajstič zapored, je letos 152 različnih prijaviteljev prijavilo 187 posameznikov in 64 projektov; vse statistike natečaja so letos rekordne. Mladinski svet je opravil izbor dveh ključnih nazivov in še dve posebni priznanji: Naj prostovoljec in Naj prostovoljka v treh starostnih skupinah, naziv Naj prostovoljski projekt ter Naj mladinski voditelj in Naj mladinski projekt.

V starostni skupini nad 30 let je naziv Naj prostovoljec prejel Martin Cmok iz Občine Šentjur, ki ga je tudi predlagala. Martin Cmok kot prostovoljec deluje v štirih društvih; na področju gasilstva in čebelarstva pa se ukvarja med drugim tudi z vzgojo otrok in mladih. Kot mentor čebelarskega krožka dosega s svojimi varovanci uspehe na tekmovanjih na državni ravni. Za svojo raznoliko dejavnost je bil že izbran za Naj prostovoljca Občine Šentjur. Martinu Cmoku iskreno čestitamo in upamo, da mu bo častni naziv dal novega zagona za njegovo neprecenljivo prostovoljno delo, s katerim tako pomembno prispeva tudi h kvaliteti življenja sokrajanov v svoji lokalni skupnosti. Predvsem pa svoje znanje in izkušnje še naprej uspešno prenašal na mlade. (vir: Občina Šentjur)

 

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več