2.5 C
Sentjur
29/01/2020
sentjur.net

Martinovi dnevi Ponikva: Sloven’c Slovenca vabi

Ponikva, 9. 11. 2019 – Vsako leto je že tradicija, da se na Martinovo soboto v župnijski cerkvi na Ponikvi priredi Martinov koncert. Letos so na koncertu nastopili in s pesmimi polepšali večer, moška vokalna skupina Adam Ravbar iz Grobelj. Moška vokalna skupina Adam Ravbar, ki deluje pod okriljem Kulturnega društva Groblje, je bila ustanovljena novembra 2016, ko se je pet fantov zbralo z željo po petju ter skupnem ustvarjanju . Kmalu so se skupini pridružili še drugi člani, tako da danes zasedba šteje devet pevcev. Njihov repertoar obsega tako slovensko kot tujo glasbo, od renesančnih do sodobnih pesmi. Tako s sakralno kot s posvetno tematiko.

Za seboj imajo že številne nastope, med katerimi najbolj izstopajo prvi tradicionalni samostojni koncert, odličen nastop na Sozvočenjih 2018 ter pravoslavna liturgija Janeza Zlatoustega. A fantje so si enotni in pravijo, da še vedno najbolj uživajo, ko zapojejo pod oknom kakšnega dekleta. Vokalno skupino Adam Ravbar spremlja pianist Uroš Pele, od ustanovitve pa je njen umetniški vodja Peter Pogačar.  (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Božični koncert na Ponikvi: Skupaj so odvijali darila

Tjaša Ferlež

Otroci Slomškovega bralnega priznanja pekli medenjake

Jure Godler

Ali imamo odprto srce do tistih, ki so potrebni naše pomoči?

Jure Godler

Zaradi ljubezni je plačal davek

Tjaša Ferlež

Martinovi dnevi Ponikva: Za konec še Martinova nedelja

Tjaša Ferlež

Martinovi dnevi Ponikva: Ponikva nekoč in danes

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več