15.8 C
Šentjur pri Celju
25/09/2020
sentjur.net

Martinovi dnevi Ponikva: Za konec še Martinova nedelja

Ponikva, 10.11. 2019 – Po Martinovem petku in soboti je sledil še zadnji dan sklopa prireditev v okviru Martinovanja na Ponikvi. Ker ima sveti Martin na Ponikvi pomembno vlogo, mu posvečajo še dodatno pozornost. »Za nas ima poseben pomen, saj je sv. Martin zavetnik naše župnije. Radi odkrivajmo njegovo življenje, posnemajmo njegovo dobroto in druge kreposti in se mu pogosto priporočajmo. S svojo dobroto je nagovarjal mnoge rodove v preteklosti in danes nagovarja tudi nas,« je zbrane nagovoril domači župnik Alojz Kačičnik.

Najprej je sledila slovesna sv. maša, ki jo je daroval nadžupnik iz Slovenskih Konjic arhidiakon Jože Vogrin. Po sveti maši so se v procesiji prestavili na trg pred cerkvijo, kjer so blagoslovili novo vino. Po končanem blagoslovu vina je bila na vrsti pogostitev. Kot se za konec spodobi, so obiskovalci lahko pokusili mlado vino in se ob odlični družbi, mladem vinu in pecivu tako še dolgo zadržali na trgu. (Tjaša Ferlež, Foto: TOD Ponikva)

Sorodne novice

Na Ponikvi svoj dom našli štorklji

Tjaša Ferlež

V delovni nesreči v Lutrjah umrl 86-letnik

Tjaša Ferlež

#koronaintervju št. 12 – Irena Zevnik, učiteljica in režiserka

Tjaša Ferlež

Ponkovška znamenitost letos nekoliko bolj sramežljiva

Jure Godler

Najštevilčnejši kviz glasilske mladine GZŠ doslej

Tjaša Ferlež

7 de’ci na končnem izletu nastopili kar šestkrat

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več