10.6 C
Šentjur
17/11/2019
sentjur.net

Med počitnicami do energetsko varčnejših POŠ in vrtca Loka

Šentjur, 24. 6. 2014 – Župan občine Šentjur mag. Marko Diaci je podpisal pogodbo z izvajalcem, ki se bo v času počitnic lotil energetske sanacije POŠ in vrtca Loka. Objekt podružnične šole v Loki pri Žusmu sodi pod okrilje OŠ Slivnice pri Celju, je pa že precej dotrajan in energetsko potraten. Kot je povedala ravnateljica Marjeta Košak, bo v šoli danes spričevala prejelo 31 otrok, v jeseni, z novim šolskim letom, ko bo glede na plan zaključena tudi sanacija, pa jih v šolskih klopeh pričakujejo 35. V enoti Loka Vrtca Šentjur imajo trenutno 27 malčkov. Poleg energetske sanacije ovoja stavbe in nove toplotno izolacijske fasade, menjave stavbnega pohištva ter izolacije podstrešja bo objekt dobil tudi prenovljeno zunanjo podobo, predvsem pa bo bolj varčen v smislu stroškov energetske oskrbe. V okviru del bodo uredili še manjši kabinet in garderobo za zaposlene ter hrambo rekvizitov v delu objekta, kjer je enota vrtca. Dela bo izvajalo šentjursko podjetje Domgrad d. o. o., pogodbo je včeraj podpisal direktor Branko Dobovišek. Z energetsko sanacijo objektov se privarčuje tudi do 30 % energije, je dodal župan.

Spomnimo še, da je bila Občina Šentjur na istem razpisu ministrstva za infrastrukturo in prostor uspešna ter pridobila sofinancerska evropska sredstva, tudi s projekti energetskih sanacij naslednjih objektov: Vrtec Šentjur  Enota Slivnica, Vrtec Šentjur  Enota Pešnica, Vrtec Šentjur – Enota Center, Vrtec Šentjur – Enota Planina pri Sevnici, POŠ (podružnična osnovna šola) in vrtec Blagovna ter OŠ Franja Malgaja Šentjur. (vir: Občina Šentjur)

Sorodne novice

Župan sprejel zlate maturante

ViP

Šentjurčani slavili občinski praznik

ViP

Po mesecu zatišja težki tovornjaki zopet v Šentjurju

ViP

Jager v Šentjurju odprl 42. poslovalnico

ViP

Obnovili objekt v športnem parku

Jure Godler

Mlaj po starem tudi v Loki pri Žusmu

Milenka Blažević
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več