14.5 C
Šentjur
22/09/2019
sentjur.net

Medgeneracijska delavnica pletenja košaric

Prevorje, 2. 3. 2019 – V prostorih večnamenskega objekta na Prevorju je vedno živahno. Minuli konec tedna je pod okriljem domačega kulturnega društva potekala delavnica pletenja košaric. Glavni organizatorki Tini Kosaber Gril je uspelo privabiti vse od najmlajših do starejših mojstrov pletenja, ki so udeležence delavnice z veseljem vpeljali v delo.

Redki so še, ki v domačem okolju pletejo koše in košare, zato so takšne delavnice, ki prenašajo znanje tega starega kmečkega opravila na mlajše rodove, še kako dobrodošle. Osnovno podlago košaric je petintridesetim udeležencem pripravil Drago Perc, Karel Kotnik pa jih je vpeljal v pletenje, pri čemer so uporabljali svibo in srebot. Z vso vnemo so se dela ob pomoči starejših spremljevalcev lotili tudi namlajši udeleženci, izpod njihovih prstov pa so nastajale košarice, ki so jih lahko odnesli domov.

(Majda Rezec, foto: Tina Kosaber Gril)

Sorodne novice

Zagorel je tovornjak – več kot 40.000 evrov škode

Jure Godler

Pajek ostaja predsednik prevorskih planincev

Jure Godler

Na Prevorju polnili vreče

Majda Rezec

Naj v naših mamah bo vedno pomlad

Jure Godler

Predstavila se je Krajevna skupnost Dramlje

Jure Godler

Dedek Mraz prišel s Kraljico sveta

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več