18.7 C
Šentjur pri Celju
04/07/2022
sentjur.net

Memorialni turnir v balinanju v spomin prijatelju  

Rogaška Slatina, 12. februar 2022 – V športni dvorani Balinček je potekal memorialni turnir v spomin prijatelju, Šentjurčanu, Rudiju Pošu. Organizirala sta ga Balinarsko društvo (BD) Šentjur in Balinarsko športno društvo (BŠD) Rogaška Slatina. Rudi je bil otrok Rogaške. Prvo je delal v Steklarni Rogaška. Ko se je poročil se je preselil v Šentjur. Bil je pravi prijatelj in veliki športnik. Blinati je začel v Rogaški, kjer ni  bilo srede, da ne bi prišel v dvorano. Z razvojem balinanja v Šentjurju je postal član BD Šentjur, vendar je vsak teden prihajal balinat v rodno Rogaško. Korenine ostanejo tam kjer poženejo. Njegovi prijatelji upajo, da postane turnir tradicionalen.

Turnirja so se udeležile ekipe Dobrna, Topolšica, Šmarje, Štore, Slivnica, Sorodniki, Škalce, Rogaška 1, Rogaška 2, Grobelno, Polzela in Šentjur. Na začetku so se z minuto molka poklonili prijatelju. Zbrane balinarje sta pozdravila Stane Siter, predsednik BD Šentjur in Jože Verk, predsednik BŠD Rogaška in vodja turnirja.

Tekmovanje je bilo zelo nepredvidljivo, saj so med tekmovanjem izpadle zelo močne ekipe. Tako so v polfinalu igrale ekipe Grobelno : Polzela 4 : 10 in Šmarje : Šentjur 4 : 5. V finalu Polzela : Šentjur 6 : 4 in Grobelno : Šmarje 9 : 3. Prvo mesto je osvojila Polzela, drugo Šentjur, tretje Grobelno in četrto Šmarje. Ekipe so prejele medalje in pokale iz rok Staneta Siterja in Janeza Poša, brata pokojnega Rudija. (Milenka Blažević)

Sorodne novice

Memorial v odbojki posvečen Simonu in Sebastjanu

Tjaša Ferlež

Šentjurski balinarji tretji v drugi ligi Zimske lige

Milenka Blažević

Zmaga na jesenskem turnirju balinarjem Gorice pri Slivnici

Milenka Blažević

Goričanom dvojna balinarska zmaga

Jure Godler

Gasilski praznik na Svetem Štefanu

Jure Godler

Prehodni pokal nazaj v Šentjurju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več