-0.6 C
Šentjur pri Celju
28/01/2022
sentjur.net

Mesec žensk na čelo društva Sveta Helena prinesel predsednico

Ječovo, 6. marec 2020 – Kljub temu, da je Društvo Sveta Helena najbolj znano zaradi tradicionalnega martinovanja Martin na star način, ni definirano kot vinarsko oz. vinogradniško društvo. Njihovo delovanje temelji predvsem na združevanju krajanov ter razvoju kraja samega. Minuli petek so na Turistični kmetiji Žurej zaokrožili pestro leto.

Občni zbor je s pozdravnim nagovorom odprl predsednik društva Franci Žurej ml., ki je na poziv predsedujočega zboru, Jožeta Artnaka, povzel še delovanje društva v minulem letu. Poleg že 12. martinovanja so se člani odpravili na izlet v doživljajski park Vulkanija ter v decembru priredili miklavževanje za otroke s Svete Helene in z Javorja. Na zadovoljstvo članov so prihodki presegali odhodke. Kot pozitivno je preteklo leto ocenil tudi nadzorni odbor.

Potrdili novo vodstvo in častnega člana

V začetku občnega zbora so člani potrdili tudi prej nepredvideno točko dnevnega reda – volitve. Predsednik društva Franci Žurej ml. se je namreč odločil, da po enajstih letih predsedovanja mesto odstopi mlajšim ljudem z novimi idejami. Za novo predsednico so potrdili mlado krajanko in aktivno članico Damjano Gračnar, prav tako pa so se odločili za novo sestavo nadzornega in upravnega odbora. V slednjem bodo sedeli Silvo Kosaber, Aleš Žavski, Rok Kovačič in dosedanji predsednik Franci Žurej. Za člane nadzornega odbora so ustoličili Toneta Goloba, Moniko Narat in Martina Skaleja.

Na pobudo delovnega predsedstva so člani potrdili tudi častnega člana Društva Sveta Helena, to je postal slivniški župnik Marko Šraml. Po besedah predsednika delovnega predsedstva Jožeta Artnaka je Šraml velik podpornik prireditve Martin na star način ter celotnega društva že od ustanovitve.

Ob koncu so člani društva podprli tudi pobudo, da na Telekom in pristojne organe naslovijo poziv, da postavljanje optičnega omrežja, ki bo v prihodnjih tednih potekal na našem območju, hriba Sveta Helena ne obide. Prav tako si želijo vinogradniško območje Svete Helene opredeliti tudi katastrsko oz. ga priključiti kateremu od bližnjih okolišev. (ViP)

Sorodne novice

PGD Dolga Gora: Bogatejši za nove gasilce pripravnike

Jure Godler

Novo vinsko kraljico okronali v mehurčku

ViP

PGD Kalobje: Uspelo jim je prenoviti strop društvene dvorane

Tjaša Ferlež

PGD Lokarje: Zakorakali v 121. leto delovanja

Tjaša Ferlež

Ko zazvoni klic na pomoč, ne razmišljaš o virusu

Tjaša Ferlež

PGD Lokarje: Zborovali mladi gasilci

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več