-3.6 C
Šentjur pri Celju
30/01/2023
sentjur.net

MFS Lintvar v družbi najboljših

Žalec, 22. 10. 2016 –  Mladinska folklorna skupina Lintvar iz Šentjurja, ki deluje pod okriljem kulturnega društva Skrinja, je v soboto, 22. 10. 2016, sodelovala na drugem delu državnega srečanja najboljših odraslih folklornih skupin Slovenije Le plesat me pelji, ki ga je organiziral Javni sklad RS za kulturne dejavnosti v sodelovanju z izpostavo Žalec. Za uvrstitev na to srečanje so se morali Lintvarji izkazati na območni in regijski ravni, strokovni ocenjevalci pa so v njihovem delu prepoznali kvaliteto in presodili, da sodijo med 12 najboljših slovenskih odraslih folklornih skupin. To pa je izjemen uspeh, sploh če vemo, da na Slovenskem deluje okoli 220 FS. Lintvarji so se predstavili z odrsko postavitvijo V troje po Štajerski – štajerske trojke, katere avtor je Bogomir Brložnik, skupino pa vodi Anja Lavbič.

»V naši skupini je 15 folklornikov, od tega šest plesnih parov in trije godci. Pred pomembnim nastopom smo imeli precej treme, tudi oder je bil večji, kot smo vajeni sicer. Mislim, da smo svojo nalogo dobro opravili. Na koncu smo bili zelo zadovoljni s pokazanim,« je povedala ena izmed folklornic Lintvarja. Tudi občinstvo jim je namenilo bučen aplavz, ki je mladim šentjurskim folklornikom nedvomno dal energijo in voljo za delo vnaprej.  V dvorani II. slovenskega tabora v Žalcu so nastopile še Folklorna skupina Račna, Folklorna skupina Koleda Velenje, mladinska skupina Akademske folklorne skupine Ozara iz Kranja, Folklorna skupina Marko – Beltinci, AFS KUD Študent iz Maribora in FS Leščeček Kulturnega društva Slavko Osterc Veržej. Zadnji dve sta za svoj nastop prejeli zlato priznanje s pohvalo – AFS iz Maribora za plesno izvedbo in koreografijo, FS Leščeček pa za najbolj prepričljivo uprizoritev v celoti. Strokovno žirijo so sestavljale Tanja Drašler, Petra Nograšek in mag. Simona Moličnik. (N. M., foto: Janez Eržen)

Sorodne novice

Folklorniki iz Šentjurja na pohod

Tjaša Ferlež

Miklavžev koncert: Na odru pričarali mavrico

Tjaša Ferlež

Folkloristi z Blagovne plesali kot mladostniki

Jure Godler

Štajerci plesali na Primorskem

Jure Godler

Popoldan posvečen mamam

Tjaša Ferlež

Kaj je folklora?

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več