-3.6 C
Šentjur pri Celju
30/01/2023
sentjur.net

Mini turnejo po občini zaključili doma

Šentjur, 21. 12. 2022 – Čas prisilnega koronskega počitka so kulturna društva izkoristila na različne načine. Eni so se lahko prilagodili novim razmeram, drugi pa so si vzeli daljšo pavzo. Med prvimi, ki so ugotovili, da se petje preko videokonferenc ne bo obneslo, so bili člani Vokalne skupine 7 d’e’ci. Zato so se odločili napisati gledališko-pevsko komedijo Vaje za šankom, ki je v veliki meri zelo osebno izpovedna. Prvotni scenarij za predstavo je napisal Jure Godler, z domislicami in uspešnimi medklici na vajah pa se je ta scenarij dopolnjeval ves čas. Režiser predstave je Vid Palčnik.

Gostovali po občini

V letošnjem letu, ko so ukrepi popustili, so se pevci odločili, da je škoda koronsko delo kar odpisati, zato so se odločili, da bodo gledališko predstavo ponudili širšemu občinstvu po občini in zunaj nje. Mini turnejo gostovanj so začeli v Pesnici pri Mariboru ter nadaljevali po naši občini – Šentvid pri Planini, Ponikva, Gorica pri Slivnici in zaključili v Šentjurju. Za mesec januar predvidevajo še gostovanje v Galiciji pri Žalcu, od koder prihaja njihov umetniški vodja Leon Ašenberger. Za tem pa bodo počasi gledališko-pevsko komedijo umaknili iz repertoarja in se posevetili pripravam na desetletnico skupine, ki jo bodo praznovali konec meseca novembra 2024. (Jure Godler, foto: Danijel Berden)

Sorodne novice

7 de’ci so se potepali po Krasu in Brdih

Jure Godler

Peter Frece: Spoštuj ljudi in tudi ti boš spoštovan

Tjaša Ferlež

De’ci osvojili Maribor in Špičnik

Jure Godler

Pripravili so gledališko-glasbeno predstavo »Za šankom«

Tjaša Ferlež

Ponovno so zapolnili ploščad pred IKC

Tjaša Ferlež

Glasovirke z novimi gvanti zapele pod Ipavčevo lipo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več