25.3 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Ministrica tudi uradno odprla most in cesto

Šentjur, Planina pri Sevnici, 1. 9. 2019 – V nedeljo je ministrica mag. Alenka Bratušek obiskala našo občino in tudi uradno predala v uporabo dve za nas zelo pomembni investiciji – most “pri Zikošku” in cesto Planina pri Sevnici-Sevnica. Protokol je namenil več ministrične pozornosti mostu čez Voglajno, kjer je potekala simboliča predaja. Poleg domačega župana mag. Marka Diacija se je otvoritve udeležila tudi nova v. d. direktorica Direkcije RS za infrastrukturo Monika Pintar Mesarič. Nov most čez Voglajno se je že v tem času povsem zlil s pokrajino in nam je olajšal tranzicije poti.

Državne investicije pri nas

Zbrane je uvodoma pozdravil župan Diaci. V svojem nagovoru je izpostavil, da je stoletni most čez Voglajno klical po obnovi že nekaj časa. Sama izgradnja objekta je čakala na konec gospodarske krize. Izpostavil je  še eno pomembno, vendar manjšo investicjo – most v Dolah. V okviru mostu so se izgradili pred tem tudi protipoplavni ukrepi, ki ščitijo mesto pred naraščojočim vodovjem – faza C3. Z Direkcijo za infrastrukturo pa pa bo v prihodnje potrebno rešiti tudi prečkanje železniške proge. Poleg tega bodo v Šentjurju še nekatere za domačine zelo pomembne državne investicije – tri krožišča (Aspara, pri Resevni, pri OŠ Franja Malgaja Šentjur), pločnik Stopče -Grobelno, ki je v zaključni fazi, cesta Dole-Ponikva in navezovalna cesta Dramlje-Šentjur. Ob tem se je tudi uradno zahvalil ministrici Alenki Bratušek, ki je decembra 2018 podpisala sklep o pridobitivi predinvesticijke študije za to cesto in marca se je naredila projektna naloga in je v fazi izbire projektanta. Nenazadnje pa je opozoril tudi na omejitve tovornega prometa, ki ga je država najprej ukinila, dva meseca kasneje pa znova poslala na regionalne in lokalne ceste. “V Šentjurju znova požiramo hrup in prah ter naše otroke izpostavljamo nevarnostim,” je dodal župan Marko Diaci.

Planina-Sevnica zgolj s prerezom traku

Zbrane je nagovorila tudi ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek. “Most je začel živeti pred dobrim letom in jasno je, da kot ministrica nisem prav veliko k temu prispevala,” je bila poštena Bratuškova. O cesti Planina-Sevnica pa je dodala: “Da se vozimo v letu 2019 po makadamskih cestah, je vprašanje, če je čisto v redu,” ter izpostavila, da je prometna varnost ena njenih največjih prioritet. Izpostavila je, da je druga prioriteta vlade, da se čim več tovornega prometa spravi na žleznico. Po protokolarnem sprehodu čez most se je karavana podala na Planino pri Sevnici, zaselek Vejice, kjer so slavnostno prerezali trak in otvorili omenjeno cesto. Na Vejicah pa, kljub temu, da je bilo zbranih kar nekaj okoliških županov, poslanka DZ RS Jelka Godec, izvajalci del in drugi, državni protokol, ni predvidel nagovora zbranih. Nato pa so se vsi podali na Angelsko nedeljo. (Jure Godler)

Sorodne novice

Dramlje se razvijajo tudi z novo cesto

Jure Godler

Odprt težko pričakovan odsek državne ceste

Jure Godler

Čebelnjak dogradili v pravi učni čebelnjak

Jure Godler

Otvorili prenovljen vrt Ipavčeve hiše

Jure Godler

Obnovili objekt v športnem parku

Jure Godler

Veterinarska bolnica Šentjur v novih prostorih

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več