14.5 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net

Mirno nedeljo začeli z gašenjem požara

Dolga Gora, 28. 11. 2021 – V nedeljo, 28. novembra, so bili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Dolga Gora obveščeni o požaru strojne lope na bližnji kmetiji. Lastnik je opazil, da se iz strojne lope vali močan dim. Odpravil se je do objekta in sprva poskušal požar pogasiti sam, vendar mu žal to ni uspelo, saj se je ogenj preveč razširil in že zajel večji del lope.

Odločil se je, da pokliče na pomoč številko 112. Ob klicu je bila aktivirana lokalna gasilska enota PGD Dolga Gora, ki je nemudoma odhitela na kraj nesreče. Požar je bil hitro pogašen, požarišče so preventivno še enkrat pogledali in ker nevarnost ni več obstajala, se je gašenje zaključilo in pospravili so orodje. Med gasilci in domačini ni prišlo do poškodb.

Nagajalo je vreme

Čeprav je pri tem šlo zgolj le za vajo, so člani PGD Dolga Gora preverili pripravljenost in usposobljenost enote za posredovanje v primeru požara v naravi, hkrati pa utrjevali znanja posameznikov v poznavanju tehnike in opreme, ki jo ima društvo na razpolago. Operativno vajo je pripravil in vodil poveljnik PGD Dolga Gora Peter Podkrižnik, ocenjevalec na vaji pa je bil poveljnik Gasilske zveze Šentjur Martin Cmok, ki je ocenil, da je bila vaja kljub nagajanju dežja, dobro izvedena. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Lesni štromi pripravili svoj prvi samostojni koncert

Tjaša Ferlež

Zagorelo zaradi štedilnika na drva

Tjaša Ferlež

Zagorelo je v lesni delavnici

Tjaša Ferlež

Peka kostanja bi lahko bila usodna za dedka

Jure Godler

Gasilska vaja v Dobrini: Potres je povzročil še požar

Tjaša Ferlež

Gasilska vaja: Iz objekta so slišali klice na pomoč

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več