4.8 C
Šentjur pri Celju
10/12/2022
sentjur.net

Mladi glasbeniki navdušili

Kot vsako leto so tudi letos sredi decembra učenci in mentorji Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur pripravili velik božični koncert ob zaključku leta. Koncert sta odprla govora organizatorke koncerta profesorice Nataše Aškerc in ravnateljice glasbene šole Simone Zdolšek. Sam koncert je sestavljalo 17 točk desetih različnih zasedb – od najmlajših, glasbene pripravnice, ki so koncert pričeli, do pravih mojstrov iz višjih razredov glasbene šole.

Pri sami izvedbi je sodelovalo tudi 10 mentorjev. Točke je povezoval priznan slovenski pantonimik Boris Car, ki je nasmejal številno publiko in na koncu vsake povezovalne točke požel bučen aplavz, ki pa se seveda nikakor ni mogel kosati z aplavzi, ki so jih bili deležni učenci. Kulturni dom namreč že dolgo ni bil tako poln, kar je odraz kvalitetne prireditve iz prejšnjih let. Koncert je zaključil pihalni orkester glasbene šole s solistoma Izo Oblak na violončelu in Matjažem Vodiškom na bas klarinetu. Vsi obiskovalci so odhajali zadovoljni in z nasmehom na obrazu. (Z. B.)

 

Sorodne novice

Koncert v spomin na prof. Edija Goršiča

Jure Godler

Predstavili zborovsko ustvarjanje Josipa Ipavca

Jure Godler

Ramna jazz na plažo zvabila množico poslušalcev

Jure Godler

Po nevihti je posijalo Sonce

Tjaša Ferlež

Lesni štromi pripravili svoj prvi samostojni koncert

Tjaša Ferlež

V jakobški dolini že od nekdaj ubrano pojo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več