23.6 C
Šentjur pri Celju
21/09/2023
sentjur.net

Mladi glasbeniki navdušili

Kot vsako leto so tudi letos sredi decembra učenci in mentorji Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur pripravili velik božični koncert ob zaključku leta. Koncert sta odprla govora organizatorke koncerta profesorice Nataše Aškerc in ravnateljice glasbene šole Simone Zdolšek. Sam koncert je sestavljalo 17 točk desetih različnih zasedb – od najmlajših, glasbene pripravnice, ki so koncert pričeli, do pravih mojstrov iz višjih razredov glasbene šole.

Pri sami izvedbi je sodelovalo tudi 10 mentorjev. Točke je povezoval priznan slovenski pantonimik Boris Car, ki je nasmejal številno publiko in na koncu vsake povezovalne točke požel bučen aplavz, ki pa se seveda nikakor ni mogel kosati z aplavzi, ki so jih bili deležni učenci. Kulturni dom namreč že dolgo ni bil tako poln, kar je odraz kvalitetne prireditve iz prejšnjih let. Koncert je zaključil pihalni orkester glasbene šole s solistoma Izo Oblak na violončelu in Matjažem Vodiškom na bas klarinetu. Vsi obiskovalci so odhajali zadovoljni in z nasmehom na obrazu. (Z. B.)

 

Sorodne novice

Anabel povabila “Ob kavi” na vrt Ipavčeve hiše

Jure Godler

Stoječe ovacije za pevce iz Šentvida pri Planini

Tjaša Ferlež

Eva Boto s turnejo ENAJSTLETKA v Šentjurju

Jure Godler

Jakobčani zapeli za 1. april

Jure Godler

Glasbena šola znova z dvema božičnima koncertoma

Jure Godler

Koncert v spomin na prof. Edija Goršiča

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več