21 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Mladi pevci OŠ Blaža Kocena Ponikva posrebreni iz Prage

Praga, 13. marec 2016 –  Od 10. do 13. marca 2016 je v Pragi potekalo mednarodno tekmovanje Young Prague Boheima, ki so se ga pod vodstvom zborovodkinje Andreje Ocvirk udeležili tudi učenci naše šole. Predstavili so se z zahtevnim programom: Kyrie (Leo Delibes), Detske hadanky (B. Martinu – obvezna skladba), Srčeva (Tadeja Vulc), Svatovske pesemi iz Istre (A. Čopi). Uspelo jim je doseči SREBRNO PRIZNANJE, ki je za mlade pevce zagotovo lep in vzpodbuden dosežek. V oceni ocenjevalcev je bila izpostavljena dobra melodika in vitalnost, predvsem pa ugotovitev ocenjevalcev, da so naši pevci pesmi odpeli s srcem. Poleg nastopov so bili za učence zanimivi ogledi Prage, srečali pa so se tudi z veleposlanikom Slovenije na Češkem, gospodom Leonom Marcem, ki jim je povedal, da je bil že na Ponikvi. Pokazal jim je svoje fotografije velikonočnice in jih presenetil z darilom.

Učenka Lara Dobnik je o vtisih zapisala: »Imeli smo se super. Praga je bila vsem zelo všeč, posebej Praški grad s stolnico sv. Vida, reka Vltava in slikovit Karlov most. Na tekmovanju smo se zelo potrudili in dobili srebrno priznanje, ki nas je vzpodbudilo, da z aktivnostmi nadaljujemo še naprej. Zadnji večer smo plesali in se zabavali v koncertni dvorani, ki jo spremenijo v disko. Bilo je zelo zabavno. To je bilo doživetje, ki ga nihče med nami zagotovo ne bo nikoli pozabil. Vsem, ki ste nam pomagali uresničiti sanje, smo zelo hvaležni, in prepričana sem, da nas bo veselje do petja družilo še naprej.« (Franja Prezelj, foto: OŠ Blaža Kocena Ponika)

Sorodne novice

Po nevihti je posijalo Sonce

Tjaša Ferlež

Po mladini so se v nedeljo med sabo udarili še člani

Tjaša Ferlež

V zapletenih časih pogumno izpeljali Prvenstvo Slovenije

Jure Godler

TBA-jevke odlične na članskem državnem prvenstvu

Jure Godler

Šentjurski gasilci na Velikem gasilskem izzivu

Jure Godler

#koronaintervju št. 15 – Andreja Ocvirk, ravnateljica

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več