17.8 C
Šentjur pri Celju
04/10/2023
sentjur.net

Mladi predstavili svoje turistične produkte

Celje, 8. marec 2016 – Letos že 30. zapovrstjo je Turistična zveza Slovenije razpisala turistično tržnico Turizmu pomaga lastna glava, kjer se predstavijo turistični krožki iz različnih šol po regiji. Tako so se iz Občine Šentjur tudi letos v Mercator centru v Celju že tradicionalno predstavili učenci OŠ Slivnica pri Celju in učenci OŠ Dramlje, letos prvič pa so se s svojim turističnim produktom predstavili tudi mladi iz OŠ Blaža Kocena Ponikva.

Letos je festival potekal na temo zeleni turizem, kar pomeni, da so mladi v svojih predstavitvah izhajali predvsem iz naravne dediščine in danosti. Slivničani so se tokrat pod mentorstvom Brede Županc z nalogo ”Vemo, zakaj ptice pojejo” obregnili na Žusem, kjer bi raziskali svet Kukavičevk, spoznali dogodivščine grofične Ane, obiskali leseni Stolp ljubezni, pozabili pa ne bodo niti na lokalno kulinariko (njihovo nalogo si lahko preberete na www.os-slivnica.si). Pod mentorstvom Karle Urleb so Drameljčani letos predstavili nalogo ”Štiriperesna deteljica” in ljudi povabili v zelene Drameljske konce. Novinci iz Ponikve so pod mentorstvom Mateje Bevc z nalogo “Več od zlata in srebra nam sadno drevje da” mimoidočim in komisiji predstavili sadjarstvo in obrt na Ponikvi.

Med samim festivalom je potekal tudi zabavni kviz, kjer so morali sodelujoči učenci pokazati znanje o nalogah in predstavitvah učencev sodelujočih šol. Zmago sta tudi letos osvojili učenki iz OŠ Slivnica pri Celju Anja Furdi in Kaja Tovornik. V konkurenci desetih šol so si učenci turističnega krožka iz Dramelj priborili odlično srebrno priznanje, učenci OŠ Blaža Kocena Ponikva in OŠ Slivnica pri Celju pa so si s svojimi turističnimi predstavitvami priborili zlato priznanje za sodelovanje, slednji še posebno zlato priznanje za najboljšo stojnico. Zlati šoli se bosta tako predstavili še na državni ravni, 19. marca v Mercator centru v Mariboru. (Vid Palčnik, foto: OŠ Slivnica pri Celju, OŠ Dramlje, OŠ Blaža Kocena Ponikva)

Sorodne novice

Počastitev spomina na partizansko bolnico Zima

Jure Godler

Minister za vzgojo in izobraževanje obiskal tudi Ponikvo

Jure Godler

Kocenova sobota na Ponikvi

Tjaša Ferlež

Pomembno je medsebojno povezovanje

Tjaša Ferlež

Po plašču, zdaj še nova notranjost slivniške šole

ViP

Nerodna Avguština navdušila Drameljčane

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več