22.9 C
Šentjur pri Celju
04/06/2023
sentjur.net

Mlaj so postavili na star način

Ponikva, 27.4.2022 – Kot že vrsto let je tudi letos Prostovoljno gasilsko društvo Ponikva organiziralo postavljanje mlaja na star način. Gasilci so združili moči skupaj s krajani Ponikve ter po dobrih dveh letih, več kot 32 metrov visoko mlajsko lepotico, dvignili v zrak. Kot je povedal predsednik gasilskega društva Ponikva, Franc Hrovatič,  vsako leto na Ponikvi postaviljo mlaj na »roke«. Po dveletni pavzi zaradi korone, je bilo pri tokratnjem dvigovanju mlaja  potrebno nekoliko več poslušnosti in moči, da so z »žavrami« postavili lepotico, ki krasi center Ponikve.

Gasilci so dan prej smreko podrli, jo olupili ter naredili venec.  Letos jim je smreko za mlaj darovala krajanka iz Luterja Sonja Podčedenšek.  Navdušenje nad opravljenim delom, pa je bilo veliko tako med postavljači kot tudi med opazovalci. Za konec pa so vsi skupaj nazdravili na uspešno postavljen mlaj ter za spomin naredili  še skupinsko fotografijo.  (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Moč božje besede se skriva v knjigah

Tjaša Ferlež

Hitrostno sestavljanje Rubikove kocke na Ponikvi

Tjaša Ferlež

Brez čebel ne preživi niti človek

Tjaša Ferlež

Uradno prevzeli novo gasilsko vozilo

Jure Godler

Kolesarji švignili mimo Šentjurja nazaj na Ponikvo

Jure Godler

Na Ponikvi triintrideset birmancev

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več