27.5 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Mlaj so postavili na star način

Ponikva, 27.4.2022 – Kot že vrsto let je tudi letos Prostovoljno gasilsko društvo Ponikva organiziralo postavljanje mlaja na star način. Gasilci so združili moči skupaj s krajani Ponikve ter po dobrih dveh letih, več kot 32 metrov visoko mlajsko lepotico, dvignili v zrak. Kot je povedal predsednik gasilskega društva Ponikva, Franc Hrovatič,  vsako leto na Ponikvi postaviljo mlaj na »roke«. Po dveletni pavzi zaradi korone, je bilo pri tokratnjem dvigovanju mlaja  potrebno nekoliko več poslušnosti in moči, da so z »žavrami« postavili lepotico, ki krasi center Ponikve.

Gasilci so dan prej smreko podrli, jo olupili ter naredili venec.  Letos jim je smreko za mlaj darovala krajanka iz Luterja Sonja Podčedenšek.  Navdušenje nad opravljenim delom, pa je bilo veliko tako med postavljači kot tudi med opazovalci. Za konec pa so vsi skupaj nazdravili na uspešno postavljen mlaj ter za spomin naredili  še skupinsko fotografijo.  (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Vrtec Šentjur: Da bo varen vsak nov dan!

Jure Godler

Prvo obhajilo na Ponikvi

Tjaša Ferlež

»Pogosto majhna reč veliko velja«

Tjaša Ferlež

Že 13. Salamijada na Ponikvi

Tjaša Ferlež

Mlaj stoji tudi v Loki pri Žusmu

Tjaša Ferlež

Slomškovi večeri: “Ta otrok bo živel!”

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več