21.7 C
Šentjur pri Celju
15/06/2024
sentjur.net

Modra kavčina obrezana

V nedeljo, 18. marca je mestni viničar Jurij Malovrh obrezal modro kavčino, trto, ki raste ob Ipavčevi hiši. Na ta svečan dogodek so prišla tudi nekatera vidna imena občine, župan mag. Marko Diaci, podžupan Robert Polnar, džavni poslanec Štefan Tisel in drugi.
Čeprav je šlo zgolj za simbolično dejanje rezitve trte, potomke mariborske trte, je ta dogodek privabil vse možne medije in fotografe. Trto je lani malo oklestila toča imela pa je tudi peronosporo je poročal mestni viničar, ob tem pa, kljub 48 dnevnemu postu poslal župana po deci, če ga že ni videti v vinogradu, je hudomušno pripomnil. Ob ipavčevi hiši trta raste že 16 let in počasi dobiva svojo pravo obliko. Ob rezitvi je bila prisotna tudi vinska kraljica Špela Žafran. Vinske pesmi je zapel kvartet ljudskih pevcev iz Dramelj. Vseh okoli 50 obiskovalcev se je iz vetra prestavilo po simbolični rezitvi na vrt Ipavčeve hiše na kozarček vinca in pršjačo.

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več