15.3 C
Šentjur pri Celju
03/04/2020
sentjur.net

Moja razstava na Postaji Galerija

Šentjur, 12. 6. 2016 – Ob praznovanju 170-letnice prihoda prvega vlaka v Šentjur so v območni izpostavi JSKD Šentjur angažirali naše najmlajše. Razstava v Galeriji Zgornji trg, ki so jo preimovali kar v Postajo Galerija, je sklepni del dvodnevnih otroških delavnic, ki jih je vodila Manja Koren Kodele. Otroci so si najprej ogledali Muzej južne železnice, nato pa ustvarili svoje vtise na platna. Delavnice so bile del obeleževanja 170-letnice prihoda prvega vlaka v Šentjur. Teden dni kasneje pa so svoja prva umetniška dela tudi razstavili. Na dvodnevnih delavnicah je ustvarjalo kar 20 otrok.

“Organizatorje otroških likovnih delavnic veseli, da starši otroke vzpodbujate pri likovnem izražanju, posledica katerega so številne otroške umetnine,” je povedala Koren Kodeletova. Otroci so za svoja dela prejeli priznanja, ki jih je podelila Nastija Močnik, vodja izpostave JSKD, ter Mihael Bučar, vodja Muzeja južne železnice. Slednji pa je v spomin prejel tudi kolaž ustvarjenih, pomanjšanih otroških umetnin. Za kulturni predah je zaigral za ta namen sestavljen band glasbenikov: bratov Jerneja in Klemna Podgorška na kitari in bobnih, Janeza Krevla na kontrabasu, zapel pa je Mitja Kamplet. Preg Galerijo Postaja je sledil še prigrizek in druženje staršev in mladih umetnikov. (Jure Godler)

Sorodne novice

V časih in prostorih – razstava likovnega študijskega krožka (LUŠ)

Jure Godler

Likovna “Moja pot” Dragana Podovca

Jure Godler

Babice in dedki predstavili predmete iz preteklosti

ViP

Prešernov dan z židanim Francetom in številnimi presežniki

Jure Godler

V Dobju odprli in blagoslovili razstavo jaslic

Tjaša Ferlež

Med najlepšimi so tudi jaslice Klavdije Simler

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več