17.1 C
Šentjur
17/09/2019
sentjur.net

Moja razstava na Postaji Galerija

Šentjur, 12. 6. 2016 – Ob praznovanju 170-letnice prihoda prvega vlaka v Šentjur so v območni izpostavi JSKD Šentjur angažirali naše najmlajše. Razstava v Galeriji Zgornji trg, ki so jo preimovali kar v Postajo Galerija, je sklepni del dvodnevnih otroških delavnic, ki jih je vodila Manja Koren Kodele. Otroci so si najprej ogledali Muzej južne železnice, nato pa ustvarili svoje vtise na platna. Delavnice so bile del obeleževanja 170-letnice prihoda prvega vlaka v Šentjur. Teden dni kasneje pa so svoja prva umetniška dela tudi razstavili. Na dvodnevnih delavnicah je ustvarjalo kar 20 otrok.

“Organizatorje otroških likovnih delavnic veseli, da starši otroke vzpodbujate pri likovnem izražanju, posledica katerega so številne otroške umetnine,” je povedala Koren Kodeletova. Otroci so za svoja dela prejeli priznanja, ki jih je podelila Nastija Močnik, vodja izpostave JSKD, ter Mihael Bučar, vodja Muzeja južne železnice. Slednji pa je v spomin prejel tudi kolaž ustvarjenih, pomanjšanih otroških umetnin. Za kulturni predah je zaigral za ta namen sestavljen band glasbenikov: bratov Jerneja in Klemna Podgorška na kitari in bobnih, Janeza Krevla na kontrabasu, zapel pa je Mitja Kamplet. Preg Galerijo Postaja je sledil še prigrizek in druženje staršev in mladih umetnikov. (Jure Godler)

Sorodne novice

Pripravili so mini bolšjak stare avtomobilske in druge opreme

Jure Godler

Večer pod lipo z ljudskimi pevci in godci

Jure Godler

O sopotnikih in osatih

ViP

Jure Ivanušič navdušil na novem prizorišču v Gorici pri Slivnici

ViP

Rožnato vesolje v mehurčkih

Jure Godler

Moja razstava ilustracij

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več