16.1 C
Šentjur pri Celju
25/09/2021
sentjur.net

Moja razstava na Postaji Galerija

Šentjur, 12. 6. 2016 – Ob praznovanju 170-letnice prihoda prvega vlaka v Šentjur so v območni izpostavi JSKD Šentjur angažirali naše najmlajše. Razstava v Galeriji Zgornji trg, ki so jo preimovali kar v Postajo Galerija, je sklepni del dvodnevnih otroških delavnic, ki jih je vodila Manja Koren Kodele. Otroci so si najprej ogledali Muzej južne železnice, nato pa ustvarili svoje vtise na platna. Delavnice so bile del obeleževanja 170-letnice prihoda prvega vlaka v Šentjur. Teden dni kasneje pa so svoja prva umetniška dela tudi razstavili. Na dvodnevnih delavnicah je ustvarjalo kar 20 otrok.

“Organizatorje otroških likovnih delavnic veseli, da starši otroke vzpodbujate pri likovnem izražanju, posledica katerega so številne otroške umetnine,” je povedala Koren Kodeletova. Otroci so za svoja dela prejeli priznanja, ki jih je podelila Nastija Močnik, vodja izpostave JSKD, ter Mihael Bučar, vodja Muzeja južne železnice. Slednji pa je v spomin prejel tudi kolaž ustvarjenih, pomanjšanih otroških umetnin. Za kulturni predah je zaigral za ta namen sestavljen band glasbenikov: bratov Jerneja in Klemna Podgorška na kitari in bobnih, Janeza Krevla na kontrabasu, zapel pa je Mitja Kamplet. Preg Galerijo Postaja je sledil še prigrizek in druženje staršev in mladih umetnikov. (Jure Godler)

Sorodne novice

Trenutki folklore in tehnike skozi čas

Tjaša Ferlež

Ipavci se vračajo v Šentjur, se vračajo domov

Jure Godler

Odprli filatelistično razstavo v čast Blažu Kocenu

Tjaša Ferlež

Šentjurčanom voščili kar s stene Centra kulture Gustav

Jure Godler

Potujoča fotografska razstava dobrih zgodb pri nas

Jure Godler

Matic Romih: »Namesto besed uporabljam melodijo.«

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več