21.7 C
Šentjur pri Celju
15/06/2024
sentjur.net

Moje pesmi, moje sanje

V letošnjem poletju je predvidena kompletna energetska prenova OŠ Dramlje, ki je stara že 33 let. Iz občinskega proračuna in sredstev Eko-sklada je predvidena prenova objekta. Nakup sodobnejših učnih sredstev in pripomočkov, s katerimi bi posodobili pouk in delo z učenci, pa naj bi šola financirala sama.

Zaradi tega so se učitelji in učenci odločili, da organizirajo dobrodelno prireditev, s katero bi zbrali nekaj dodatnih sredstev. Na dobrodelni prireditvi Moje pesmi, moje sanje so v sodelovanju z Ljudsko univerzo Šentjur (LUŠ) zbirali sredstva od prodanih vstopnic ter od prodaje raznih ročnih izdelkov. LUŠ je bila pomemben del prireditve in je prispevala polovico izdelkov za bazar in omogočila brezplačno oglaševanje o prireditvi.

Otroški in mladinski pevski zbor je na začetku zapel pozdravno pesem. Januarja 2012 je v OŠ Dramlje ponovno zaživela folklorna skupina. Deluje v okviru zavoda Etno-eko in združuje učence od prvega do tretjega razreda. Vodi jo Anja Lavbič, ki si je pridobila naziv strokovni vodja folklornih skupin. V okviru šolskega plesnega festivala je na šoli nastala še ena plesna skupina pod vodstvom učiteljice Nuše Lončar Šućur. Učenke četrtega in šestega razreda pa so zaplesale hip hop in latino.

Na šoli imajo tudi čisto pravi narodno-zabavni ansambel z imenom Pomlad. Zapele so pevke Ženskega pevskega zbora Dramlje. Mateja Gorjup nam je zapela nekaj svojih avtorskih pesmi iz ljudskih zakladnic. Manjkal ni niti Moški pevski zbor iz Dramelj. Številne obiskovalce so začarale plesalke orientalskega plesa. Vabilu so se odzvali tudi člani Ansambla Mladika.

Povezovalca Katja in Matej sta obiskovalce povabila na sprehod med stojnice izdelkov otrok OŠ Dramlje in izdelkov otrok, ki so obiskovali ustvarjalne delavnice Ljudske univerze Šentjur. Želja je bila, da se pokupijo čisto vsi izdelki, saj so bile cene zelo ugodne. Celotnemu kolektivu LUŠ sta se voditelja za pripravljenost in pomoč tudi zahvalila. Na oder sta povabila tudi direktorico LUŠ Jelko Godec, kjer je spregovorila nekaj zahvalnih besed.

Pred koncem so nam na trobila zaigrali štirje fantje. Nova ravnateljica Nataša Sovinc se je zahvalila vsem, ki so se odzvali prireditvi, ter jih po koncu povabila v telovadnico na majhen prigrizek. Ansambel Unikat pa je prireditev začinil s svojo lansko uspešnico Dovolj mi je. Čisto za konec so na oder stopili vsi nastopajoči, ki so polepšali večer, in skupaj zapeli Kekčevo pesem: Kdor vesele pesmi poje. (V. A.)

 

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več