14.2 C
Šentjur pri Celju
03/10/2023
sentjur.net

Mokre igre na šentjurskem bazenu

Šentjur, 9. avgust 2014 – Bazenjenje je tradicionalni projekt Študentskega kluba mladih Šentjur in velja za eno najbolj obiskanih poletnih prireditev. Od tretje ure popoldan je bil vstop na šentjurski bazen prost in takrat so mokro osvežitev poiskali številni posamezniki in družine. Z malo zamude se je začelo zares. Tričlanske ekipe so se pomerile že na tradicionalnem tekmovanju v nogometu na milnici, kjer je bilo napihljivo igrišče začasno postavljeno na prostoru za košarko. Za tiste, ki so jim mokre igre že odveč, so ŠKMŠ-jevci organizirali tudi turnir v taroku. Tokratna novost je bil simulator surfanja, ki je s strani obiskovalcev požel kar nekaj zanimanja, pa tudi smeha ob padanju. Tudi tokrat so organizatorji zagotovili brezplačne masaže in plačljive koktajle, delavnice za otroke ter tolkalne delavnice.

(Ob)bazenske igre

Zagotovo osrednji del Bazenjenja,(ob)bazenske igre, so zaradi tehničnih težav začeli z eno urno zamudo. Zato je zadnje preizkuse četvork že ujela noč, kar pa je pomenilo, da niso bili deležni tolike pozornosti občinstva, kot bi jih sicer. Kar dve ekipi sta bili sestavljeni iz šentjurskih brucov, ki pa, če so se le predali študiju, to kmalu ne bodo več. Ekipe so se pomerile med sabo v tradicionalni drči na namiljeni foliji, ki so jo letos skrajšali za vsaj polovico dolžine. Najdlje se je po trebuhu pognal eden izmed tekmovalcev, ki ga je drseča podlaga odnesla več kot 11 metrov. Sledile so še različne igre, nošenje jajca na drugo stran bazena, med točo vodnih balonov, ki jih je metala nasprotna ekipa. Sledilo je še zajemanje vode iz bazena zgolj s kozarcem in brez pomoči rok. Kozarec so si člani ekipe podajali iz ust v usta. Lovili so žogice v bazenu itd.

Vseskozi so vsem obiskovalcem prireditve nudili tudi limonado in sadje. Voditelj prireditve je bil Tom Costo. Poskrbeli so tudi za primerno bazensko glasbo – do večernih ur je svojo glasbo “rolal” šentjurski DJ Crocy, ko pa se je stemnilo, so nastopili člani nove šentjurske rokerske zasedbe Žnj, za njimi pa Prismojeni Profesorji Bluesa. Tiste, ki niso omagali, je do jutranjih ur ponovno razgibaval DJ Crocy. Šentjurčani so znova dokazali, da v poletnih dneh primanjkuje tovrstnih prireditev. (J. G.)

Sorodne novice

Costo & Costo na Linhartovem srečanju

Jure Godler

Zvezdina svojo oddajo z gosti posnela v IKC

Jure Godler

ŠentjurFEST v ritem plesa dvignil množico

Jure Godler

Ob koncu poletja prihaja tudi nov tobogan

Jure Godler

Koncertirali v copatih

ViP

ŠKMŠ: Če kdaj, je zdaj čas, da si pomagamo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več