13.2 C
Šentjur pri Celju
16/04/2024
sentjur.net

Most na Pešnici bo obnovljen v kratkem

Župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci je v petek, 13. aprila 2012 z izbranim izvajalcem gradnje podjetjem KOSTAK Komunalno stavbno podjetje d.d. iz Krškega podpisal pogodbo za Ureditev lokalne ceste LC 396201 Pešnica – Podgrad z rekonstrukcijo mosta preko Pešnice.
Osnovni namena investicije sta ureditev mostu preko potoka Pešnica in sanacija ceste v dolžini 400 metrov na odseku od regionalne ceste pri Športnem parku v Šentjurju v smeri naselja Podgrad. Most bomo razširili, tako da bo omogočeno normalno srečanje dveh osebnih vozil in zgradili obojestranski pločnik. Pločnik bo zgrajen tudi po celotni dolžini predvidenega odseka. Na novo bo urejeno odvodnjavanje ceste, rekonstruirani bodo tudi komunalni vodi. V celoti bo prenovljena tudi javna razsvetljava.
Predvidena vrednost investicije znaša 521.624,81 EUR (z vključenim DDV). Investicija bo v celoti financirana iz proračuna Občine Šentjur.
Za izvedbo del je bilo na javnem razpisu izbrano podjetje KOSTAK Komunalno stavbno podjetje d.d. iz Krškega. Z gradnjo bo izbrani izvajalec pričel takoj po podpisu pogodbe, zaključek del pa je predviden v letu 2013.

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več