24 C
Šentjur pri Celju
19/06/2024
sentjur.net

Na Afroditinem teku tudi pohod in vozičkanje

Rogaška Slatina, 3. junij 2023 Minulo soboto je v naših krajih zaznamoval Afroditin tek s Štajerskim valom. Organizator teka medijska hiša Radio Štajerski val ga je, v sodelovanju z glavnim partnerjem Kozmetiko Afrodita, ter ob podpori občine Rogaška Slatina, organiziral že šestič. Letos so poleg tekov in testa hoje dodali še dve novosti: Afroditin pohod na Janino in vozičkanje z Afrodito. Obe novi aktivnosti sta bili izjemno lepo sprejeti, kar potrjuje veliko število udeležencev že prvo leto. Dan pa so zaključili s koncertom Kvatropircev na Evropski ploščadi.

Tudi z vozički

6. Afroditin tek s Štajerskim valom se je pričel z že tradicionalnim promocijskim tekom na 1 km po slatinski promenadi, nato so se na pot po skupinah odpravili udeleženci Afroditinega pohoda na Janino, skozi Rogaško Slatino so se sprehodili mamice in očki z vozički, vse dopoldne pa je potekal test hoje na 2 kilometra.

Predstavnik glavnega partnerja Kozmetike Afrodita, prokurist Ivo Mijošek: “Kozmetika Afrodita je zagovornik aktivnega preživljanja prostega časa, hkrati pa želimo kot družbeno odgovorno podjetje doprinesti k še prijetnejšemu in družinam prijaznemu okolju v Rogaški Slatini. Z gibanjem vzdržujemo kondicijo, zdravje, pa tudi lepoto. Zagotovo pa pomagajo tudi naši izdelki, ki smo jih tudi letos vključili v darilne vrečke za vse udeležence teka in drugih aktivnosti, še posebej lepo presenečenje iz našega baby programa smo pripravili za vozičkarje.”

Celotno dopoldne je bil z Evropske ploščadi v Rogaški Slatini, kjer je bilo središče dogajanja, tudi radijski prenos programa Štajerskega vala.  Greta Kokot Rajković, programska direktorica radia je po teku dejala: »Na Evropski ploščadi, kjer je štart in cilj vseh aktivnosti, je vse dopoldne zelo živahno. Glasba, navijanje, vsako leto pa so z nami tudi mladi plesalci kluba KUŠ NiMe. Smo pa letos po šestih letih, odkar organiziramo tek, prvič doživeli tudi dežno prho. Vendar nas to ni preveč zmotilo, za tekače pa je bila celo dobrodošla, tudi temperature so bile za tek ravno pravšnje. Ker Radio Štajerski val letos praznuje okrogli jubilej, smo po dopoldanskem teku, skupaj s partnerji teka dodali še večerni koncert s Kvatropirci, na Evropski ploščadi, za osvežitev pa so poskrbeli prijazni gostitelji kavarne Central Cafe. Lahko rečemo, da je letošnji dogodek je v celoti uspel, vključno z novimi trasami in dodanimi aktivnostmi …«

Tekmovalno razpoloženi tekači so tudi letos tekli na dveh tekmovalnih trasah, dolgih 5 in 10 km, ki sta bili letos nekoliko drugačni kot minula leta, 10-kilometrska je med drugim vodila tudi čez novi nadhod Sonce. Ob poti pa so tekmovalce spodbujali tudi glasbeniki.

Najboljši tekači

V ženski kategoriji na 10 kilometrov je slavila Natalija Mašera. To ni bil njen prvi Afroditin tek, o letošnji trasi pravi: “V redu je bilo, vreme je bilo še boljše kot lani, je pa res, da je bila lani mogoče nekoliko hujša konkurenca. Praktično vso pot sem tako tekla sama, ampak vseeno sem dala vse od sebe.” 

Na 10 kilometrov med moškimi je že četrtič slavil Vito Kunstek, ki je po teku dejal: “Proga je super, sploh prvi del se mi dopade, ki je precej ravninski in se da pridobiti dovolj hitrosti, pa tudi tek po promenadi je naravnost idiličen. Bilo je pa tudi spremstvo na cesti odlično, dva avtomobila, prilagojena širini proge, tako da kapo dol, res super organizacija! Letos ste še vreme naročili takšno, ki meni ustreza, saj raje tečem ob nekoliko nižjih temperaturah.”

Za ogrevanje so letos poskrbeli trenerji K.Simon FIT team in Urh Toplak, Fit by Urh. Vsi prijavljeni tekači in pohodniki na vseh treh progah in pohodu so prejeli darilni paket Kozmetike Afrodita in pozornosti, ki jih prispevajo pokrovitelji dogodka, najhitrejši pa tudi letos pokale Steklarne Rogaška in bogata darila pokroviteljev.

Drugo leto ponovno

Sorodne novice

Teklo je več kot 1100 udeležencev iz vse Slovenije

Jure Godler

Iskra leta je postala izjava o celiakiji

Jure Godler

Memorialni balinarski turnir Rudija Poša

Jure Godler

Večer s prijatelji – 36. Štajerski valček odzvenel v Podčetrtku

Jure Godler

Štajerski val v rojstnem kraju proslavil 70 let

ViP

Štajerski val upihnil 70 svečk

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več