17.8 C
Šentjur pri Celju
15/05/2021
sentjur.net

Na Blagovni zapelo 500 osnovnošolcev

Šentjur, 14. 4. 2016 – Kar 500 nastopajočih mladih pevcev je ponovno dokazalo, da se pri nas za prihodnost petja ni potrebno bati. Osnovnošolci, zbrani v otroških in mladinskih pevskih zborih občin Šentjur in Dobje, so nastopili na območnem srečanju – Mi smo pomlad, ki se je ponovno odvijala v telovadnici POŠ Blagovna. Zapeli so otroški in mladinski zbori iz OŠ Slivnice pri Celju, OŠ Hruševec Šentjur, OŠ Dobje, OŠ Dramlje, OŠ Franja Malgaja Šentjur, OŠ Planina pri Sevnici in OŠ Blaža Kocena Ponikva. POŠ Blagovna se je kot podružnična šola predstavila le z otroškim zborom. Revijo petja je spremljala strokovna ocenjevalka Danica Pirečnik, dolgoletna zborovodkinja in glasbena pedagoginja, ki je po končani reviji na razgovoru pohvalila vse zborovodje. Prav tako bo predlagala tiste zbore, ki so po njeni oceni dosegli regijsko raven, da se lahko udeležijo tudi regijske revije otroških in mladinskih zborov. Revijo Mi smo pomlad je morala že tradicionalno, zaradi velikega števila nastopajočih, organizatorica Nastija Močnik, vodja izpostave JSKD, razdeliti na dva dela.

Oba koncerta sta vodila nadobudna devetošolca Vid Palčnik (OŠ Slivnica pri Celju) in Eva Gračner (OŠ Planina pri Sevnici), nalogo sta opravila z odliko ter številno občinstvo, sestavljeno po večini iz staršev in sorodnikov nastopajočih, včasih tudi spravila v smeh. Močnikova na je na koncu vsakega nastopa devetošolcem, ki so prepevali v zboru vseh devet let, podelila posebna JSKD-jeva priznanja. (Jure Godler, foto: Zoran Borovšak)

Sorodne novice

Uspešnica Vlada Kreslina v šentjurskih rokah

Jure Godler

Prazniku kulture posvetili recital Prešernovih pesmi

Jure Godler

Moja domovina v zborovski pesmi

Jure Godler

Dvajset let v skladu s kulturo

Jure Godler

Na Ipavčevem vrtu ponovno zazveneli šansoni

Jure Godler

Zapeli na XXIX. območnem srečanju zborov

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več