17.8 C
Šentjur pri Celju
15/05/2021
sentjur.net

Na Dobju preizkusili svoje sposobnosti

Dobje, 8. 11. 2019 – Zaposleni ZD Šentjur so preizkusili svojo fizično pripravljenost v telovadnici OŠ Dobje. V Centru za krepitev zdravja so se odločili, da pripravijo različne vsebine za zaposlene, saj je ena izmed njihovih dejavnosti tudi promocija zdravja na delovnem mestu. Aktivnosti so potekale 8. novembra od 13. do 16. ure. Vrstile so se naslednje aktivnosti: merjenje krvnega tlaka, meritve krvnega sladkorja, analiza sestave telesa s svetovanjem, 6-minutni preizkus hoje, test moči v rokah, pripravili pa so tudi kotiček sproščanja s psihologinjo. Dietetičarka je v tem času poskrbela za zdrave prigrizke.

Aktivnost, ki je bila izvedena na Dobju, spada med dejavnosti promocije zdravja na delovnem mestu. Svoje sposobnosti so zaposleni ZD Šentjur izvajali v telovadnici OŠ Dobje in ko smo jih povprašali, zakaj to poteka na Dobju, nam je Marjana Kugonič, vodja CKZ ZD Šentjur, dejala, da zelo dobro sodelujejo s šolo in vrtcem na Dobju ter da je bil župan Dobja zelo vesel, ker je ta aktivnost potekala v njihovem kraju. Zaposleni Centra za krepitev zdravja želijo svoje aktivnosti čim bolj približati ljudem, zato se jim zdi prav, da gredo tudi po lokalnih okoljih in da svojih aktivnosti ne izvajajo le v Šentjurju. Okolje v občini Dobje je zelo prijetno, toplo in domače, zato je izvajanje vseh aktivnosti še toliko prijetnejše.

Center zdravja že dve leti

Direktorica ZD Šentjur Melita Tasić-Ilić nam je dejala, da Center za krepitev zdravja obstaja že dve leti in da je prav, da tudi zaposleni Zdravstvenega doma Šentjur preizkusijo svoje sposobnosti. To, kar ponavadi preizkušajo na prebivalcih Šentjurja in Dobja, so tokrat preizkusili sami. To jim pove, kakšna je njihova fizična pripravljenost in ali morajo še kaj narediti. Ta dan je bil namenjen samo zaposlenim ZD Šentjur, drugače pa take akcije izvajajo v vseh sredinah, kamor so povabljeni.

Test hoje je zaposlene kar prepotil. Jani Senger, dipl.zn., ki je spremljal rezultate, je dejal, da so rezultati izjemni in da so zaposleni res dobro pripravljeni, kar je pokazatelj, da je v zdravstvenem domu odličen kolektiv in da kar predavajo, tudi živijo. Vsi udeleženci so izpolnili obsežen vprašalnik, da tudi oni dobijo občutek, kako je to za ljudi, ki jih obravnavajo na terenu.

Dietičarka Blaženka Kranjec je že dopoldan pripravila zdrav prigrizek, na samem srečanju pa je delila nasvete in tudi recepte vsem zainteresiranim. Pripravila je proseno kašo, ovsene piškote, skutin zavitek z blitvo, kar so zaposleni po testiranju z veseljem pokusili. Psihologinja Tjaša Kos Strašek je vodila Kotiček zate, kjer so se lahko udeleženci sprostili, pripravila je tudi igre za krepitev možganskih spretnosti. Tehnike sproščanja so udeleženci lahko poslušali preko slušalk, spoznavali so lahko avtogeni trening, dihalne vaje in vizualizacijo. (N. M.)

Sorodne novice

Z domačimi gasilci izvedli čistilno akcijo

Jure Godler

Lokalni ponudniki hrane so v ponudbi se združili še v Dobju

Jure Godler

V zahvalo zdravstvenim delavcem je pesnica napisala pesem

Tjaša Ferlež

Obvestilo: Prekinitev aktivnosti CKZ Šentjur

Jure Godler

Vožnja s kolesi, sprehod in avto v garaži je “in”

Jure Godler

Dvanajsti Guzejev pohod po dobjanskih gričih

Majda Rezec
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več