14 C
Šentjur pri Celju
24/09/2023
sentjur.net

Na Evrovizijo bi lahko odšli kar ponkovški Sončki

Ponikva, 23. 4. 2023 – V nedeljo, pozno popoldan, so člani Mešanega pevskega zbora Sonce v domačem kulturnem domu na Ponikvi pripravili pravi pomladni večer. Kljub temu, da vreme s svojimi kislimi in deževnimi vložki dnevno poskrbi, da občasno nimamo občutka, da je pri nas že pomlad, so v nedeljo za pravo pomladno vzdušje poskrbeli ponkovški Sončki.

Njihova energija je ogrela srca prav vsakega obiskovalca v dvorani. V glavni vlogi so tokrat bili pevci, ki so obiskovalcem postregli s pestrim naborom različnih pesmi. Koncert je na svoj humorističen način povezoval pevec Miha Kundih, skupaj s sovoditeljico, prav tako pevko Lano Kolar. Občinstvo je do zadnjega kotička napolnilo dvorano kulturnega doma kar dvakrat v istem večeru. Z zbijanjem šal in zabavanjem pa nista pozabila niti na njihovo zborovodkinjo Andrejo Ocvirk.

S srcem in z dušo

V svojem progamu so nanizali lepo število pesmi za dušo in ponovno dokazali, da pojejo s srcem in za občinstvo. Gostja večera je tokrat bila plesalka Manca Langus, ki je med koncertom še kako popestrila samo dogajanje na odru. Poleg pesmi pa so Sončki dokazali, da so glasbeniki, kot se reče, saj poleg lepega petja znajo nekateri med njimi prijeti tudi za nekatere inštrumente, ki se kot popestritev odlično podajo k njihovemu petju.

Prav s svojimi ’diamanti’, kot jim sončki radi rečejo, je nastala priredba evrovizijske uspešnice slovenske skupine Jocker Out, ki se letos maja odpravlja na Evrovizijo v Liverpool. Tam se bodo predstavili s pesmijo Carpe Diem, ki v slovenščini pomeni užij dan. Evrovizijska uspešnica pa je več kot odlično zvenela v izvedbi Mepz Sonce, ki so si prav naslov zadnje pesmi dali kot naslov njihovega koncerta – Užij dan s Soncem. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Ko pavze postanejo težko pričakovane

Jure Godler

Na Pomladnem koncertu predstavili tri izjemne soliste

Jure Godler

#koronaintervju št. 17 – Miha Kundih, zastopnik za ruski trg

Tjaša Ferlež

Že 20 let sončno

Jure Godler

Pihalci z nadarejnim Svenom Senico navdušili

Jure Godler

Zbor z največ nosečnicami navdušil

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več