17.3 C
Šentjur pri Celju
19/05/2024
sentjur.net

Na Kalobju veseli obnovljenega odseka ceste

V soboto, 7. julija, so na Kalobju pripravili otvoritev obnovljenega odseka ceste Kalobje–Trno–Trebeže, ki sta se ga udeležila tudi župan mag. Marko Diaci in podžupan Robert Polnar. 250 metrov dolg odsek je bil obnovljen v jesenskem času 2011. Gradbena dela je kot najugodnejši ponudnik opravljal Anton Kladnik s.p.

Na tem delu ceste pa je bil saniran tudi plaz – sanacijo je financirala Občina Šentjur. Tako je bila tudi ta investicija izvedena ob skupni finančni konstrukciji krajanov, krajevne skupnosti in občine.  Krajani so zbrali 4.130 evrov ter opravili tudi različna dela, KS Kalobje je prispevala 12.792 evrov, Občina Šentjur pa 1.250 evrov. Omenjeni del zaselka je dobil ime Kostanjeva ulica. Krajani v tem delu Kalobja so zelo aktivni na več področjih in imajo svojo gasilsko desetino. Ob otvoritvi obnovljenega odseka ceste so pripravili tudi gasilske vaje gasilk – veterank.

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več