3.6 C
Šentjur pri Celju
30/11/2021
sentjur.net

Na svojem koncertu Ansambel Petka predstavil novega trobentača

Šentjur, 4. 10. 2019 – Ansambel Petka je minuli petek priredil koncert z naslovom Včeraj, danes, jutri. S koncertom so obeležili 12-letnico delovanja. Izdali so tudi svojo tretjo zgoščenko z naslovom Vse bi storil, sinko moj. Petkaši so na koncert povabili glasbene prijatelje, s katerimi so navezali tesne prijateljske stike ob glasbenem delovanju. Na odru so se zvrstili mnogi ansambli. Najprej Unikat, s katerim so skupaj zaigrali skladbo Ne cukaj me za kitki, sledili so še ansambel Mladi korenjaki, Ansambel Smeh, Vikend, s katerim Petka prijateljuje že od samega začetka.

Nadaljevala sta še ansambla Spev in Modrijani, s katerimi je Petka stala skupaj že na mnogo odrih. Slednji pa so fantom ansambla Petka pripravili tudi posebno presenečenje. Zaigrali so venček Koširjevih, kot solisti pa so nastopali Stane Žekar (Petka), Rajko Petek (Vikend), Rok Švab (Modrijani) in Blaž Turinek (Mladi korenjaki). Fantje iz Petke so skozi zgodbe predstavljali svoje skladbe in svoje glasbene prijatelje, kar je dalo večeru prav poseben čar. Ob koncu koncerta je mikrofon v roke vzel vodja ansambla Matjaž Vodišek, ki je bil sicer tudi idejni vodja in organizator koncerta. Ustavil se je ob besedi “jutri”, ki je del naslova koncerta. Ob koncu tega koledarskega leta namreč ansambel zapušča njihov trobentar Urban Sadek, ki se bi rad v prihodnosti posvetil družini in svojim hobijem – planinarjenju in plezanju.

Na koncertu so zato predstavili novega člana, trobentarja Dejana Freceta, ki bo od novega leta redni član Petke. Petka vam tako obljublja, da se bo še naprej, tokrat z novimi močmi, trudila za svoje poslušalke in poslušalke.

Sorodne novice

Na Ponikvi zazvenel večerni ave

Tjaša Ferlež

Jakobčani zapeli ob petletnici delovanja

Jure Godler

Ipavčevi dnevi se začenjajo s koncertom Urške Arlič Gololičič

Jure Godler

Dolenjski večer z Bort Rossom Pri kulturni pip’ci

Jure Godler

Zvok Zarjine pesmi preplavil Planino

Tjaša Ferlež

Il Divji na pohodu dvignili Planino na noge

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več