14 C
Šentjur pri Celju
24/09/2023
sentjur.net

Na kvizu gasilske mladine se je pomerilo 36 ekip

Šentjur, 25. 9. 2022 – Zadnjo nedeljo v mesecu septembru, se je gasilska mladina, skupaj s svojimi mentorji zbrala pred gasilskim domom v Šentjurju, kjer so se med seboj pomerili v znanju gasilskega kviza. Tekmovalo je 36 ekip in sicer 16 ekip pionirjev, 18 ekip mladincev in 2 ekipi pripravnikov.

Pionirji

V kategoriji pionirjev so tekmovali predstavniki PGD Slivnica, PGD Planina, PGD Ponikva, PGD Loka pri Žusmu, PGD Prevorje, PGD Dobje in PGD Dramlje. Tričlanske ekipe, so se med seboj pomerile v gasilskem kvizu, kjer so odgovarjali na vprašanja v zvezi z gasilsko tematiko, iskali skrite besede, se pomerili v vezanju vozlov in se preizkusili v gasilski spretnosti. Med pionirji je 3. mesto dosegla ekipa PGD Planina3, 2. mesto ekipa PGD Planina1 in 1. mesto ekipa PGD Slivnica.

Mladinci

V kategoriji mladincev so tekmovale ekipe PGD Dobje, PGD Dolga Gora, PGD Kalobje, PGD Lokarje, PGD Planina, PGD Ponikva, in PGD Slivnica. Tudi te ekipe so odgovarjale na vprašanja. Mladinci so dobili besedilo z gasilsko tematiko, ki so ga morali podrobno prebrati in iz tega besedila odgovoriti na nekaj vprašanj. Pri vezanju vozlov so imeli malce težjo nalogo, saj so morali vozel ki so ga vezali prej izžrebati tik pred začetkom discipline. Za konec so se preizkusili še v gasilski spretnosti. Med mladinci je 3. mesto dosegla ekipa PGD Planina2, 2. PGD Kalobje1 in 1. mesto PGD Dobje.

Pripravniki

V kategoriji pripravnikov so sodelovale ekipi le dve ekipi PGD Ponikva in PGD Dobje. Pripravniki so dobili besedilo z gasilsko tematiko, ki so ga morali podrobno prebrati in iz tega besedila odgovoriti na nekaj zastavljenih vprašanj. Kot mladinci, so tudi oni  izžrebali kdo bo navezoval gasilske sekirice, enojno reševalno zanko in navezavo cevi z ročnikom z zasukom. Tudi njih je na koncu čakala še disciplina gasilske spretnosti. Med pripravniki je 2.mesto zasedla ekipa PGD Ponikva in 1. mesto ekipa PGD Dobje.

Konkurenca je bila velika.  Kot je povedal predsednik za mladino gasilske zveze Šentjur, Andrej Kumberger, je vsako leto na tekmovanje lepo število ekip, česar so nadvse veseli. Spodbudne besede in čestitke pa sta mladim gasilcem izrekel tudi predsednik gasilske zveze Šentjur Aleš Guzej in poveljnik Martin Cmok. (Tjaša Ferlež, foto: Tone Kukovič)

Sorodne novice

Šentjurski gasilci naročili nov gasilski avtomobil

Jure Godler

Dosegli skupno zmago in naziva naj kosec in grabljica

Tjaša Ferlež

Državno prvenstvo na Slivniškem jezeru

Tjaša Ferlež

Na Ponikvi tekmovalo preko 500 mladih gasilcev

Tjaša Ferlež

Gasilska mladina se je pomerila v nogometu

Tjaša Ferlež

Na orientacijskem tekmovanju dokazali, da se znajdejo tudi v naravi

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več