14.5 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net

Na Ljudski univerzi Šentjur živahno tudi v poletnih mesecih

Ljudska univerza (LU) Šentjur vedno znova sledi izobraževalnim novostim, ob zavedanju, da je znanje pomembna usmeritev za življenje. Pomembna je njena pestra paleta dejavnosti, iz katere vsak zainteresirani najde nekaj zase. To dokazuje dejstvo, da se na pot formalnih in neformalnih oblik izobraževanja odraslih udeleženci vedno znova radi vračajo. Ker pa dober glas seže v deveto vas, se jim vedno znova pridružujejo tudi novi člani. Medtem ko je izobraževanj za starejše, predvsem člane Univerze za tretje življenjsko obdobje, med počitnicami nekoliko manj, pa LUŠ poskuša poletne, počitniške dneve popestriti mladim z različnimi delavnicami in dejavnostmi.

Od plesa do peke palačink

Kot vsako leto, so tudi letos na LU Šentjur pripravili zanimiva in privlačna srečanja. Kljubovali so korona krizi, mladi pa so na brezplačnih druženjih nabirali znanja, se sproščali, ustvarjali, plesali, se pomerili v kuharskih mojstrovinah in še bi lahko naštevali. Že v prvih počitniških dneh so ustvarjali v kuharski delavnici, v sodelovanju s Centrom za krepitev zdravja Šentjur. Juniju so pomahali v slovo s plesno delavnico, ki jo je vodila Sara Tamše.

Prvega julija pa so otroci uživali in se sproščali ob zvočni meditaciji z Matejo Bobek. V nadaljevanju so zopet poskrbeli za sprostitev in ustvarjanje pod strokovnim vodstvom Centra za krepitev zdravja Šentjur. Otroci so postali tudi pravi kuharski mojstri in zasedli hodnik tamkajšnjih prostorov. Tam je zadišalo po slastnih palačinkah. Na pomoč pa sta jim priskočila Kornelija in Jernej iz Centra za krepitev zdravja Šentjur. Otroci so uživali tudi ob skupnem fotografiranju, domov pa odnašali nepozabne vtise druženj. Združili so prijetno s koristnim, obenem pa spletli prijateljske vezi med udeleženci. Kot so še povedali, bodo z druženji nadaljevali tudi avgusta, če bodo razmere le to dopuščale. (Majda Rezec, foto: arhiv LU Šentjur)

Sorodne novice

Na Ljudski univerzi Šentjur so se učili v naravi

Jure Godler

Prejeli smo: Na Veselem vrtiljaku 2022 tudi naši otroci

Jure Godler

Slomškov simpozij – Če hočeš druge vneti, moraš sam goreti

Jure Godler

Poraba vode se je v zadnjih letih povečala za šestkrat

Jure Godler

GZŠ: Imamo že 450 gasilcev operativcev

Tjaša Ferlež

Rosvita Pesek na uvodnem srečanju šolskega leta

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več