15.9 C
Šentjur pri Celju
22/09/2023
sentjur.net

Na martinovo delili alkotesterje

Dobje, 11.11. 2022 – V petek na martinovo, so učenci Osnovne šole Dobje ob pomoči policistov Policijske postaje Šentjur (PP Šentjur) pozivali voznike, naj nikoli ne sedejo za volan pod vplivom alkohola. Vsak voznik je prejel alkotester, ki jih je priskrbel Svet za preventivo in varnost v cestnem prometu (SPV) Občine Dobje.

SPV Občine Dobje je bil v letošnjem letu uspešen na javnem pozivu lokalnim skupnostim pri izvajanju preventivnih in nacionalnih akcij Agencije RS za varnost v cestnem prometu ter pridobil 100 alkotesterjev in jih še pred zaključkom mandata vključil v akcijske plane. Že v letnem načrtu dela SPV je bilo dogovorjeno, da bo akcija razdelitve alkotesterjev potekala na inovativen način v času, ko se v našem kulturnem prostoru praznuje praznik vina.

V preventivni akciji sta sodelovala policista PP Šentjur ter učenci OŠ Dobje, ki so za voznike narisali preventivne opozorilne risbe z jasnim sporočilom, da naj nikoli ne sedejo za volan pod vplivom alkohola. Učenci so ob policistovi pomoči izročili alkoterje ter preventivne risbice voznikom ter na otroško prijazen in prikupen način sporočili udeležencem v cestnem prometu: »Prosimo, da ne vozite, če pijete alkohol«. Besede, ki sežejo marsikomu do srca! SPV Občine Dobje tako s ponosom ugotavlja, da je sodelovanje več deležnikov pri preventivnih akcijah varnosti v cestnem prometu na lokalni ravni izjemnega pomena. (mag. Natalija Plemenitaš Fuchs, predsednica SPV Občine Dobje)

Sorodne novice

Prva seja SPV Dobje

Natalija Plemenitaš Fuchs

Elaborat presoje varnosti cest v Dobju kot vstopnica za izboljšave

Natalija Plemenitaš Fuchs

SPV Občine Dobje aktiven kljub koroni

Jure Godler

Policijska kronika od 4. 8. do 10. 8. 2015

Zoran Borovšak

Policijska kronika od 21. 4. 2015 do 27. 4. 2015

Jure Godler

Ludvik Petrič: Zaznavamo porast gospodarske kriminalitete

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več