22.6 C
Šentjur pri Celju
25/05/2024
sentjur.net

Na MOS-u le peščica šentjurskih podjetij

Celje, 19. 9. 2019 – MOS – Mednarodni obrtni sejem se je letos preimenoval v MOS – Sejem vseh sejmov, predvsem zaradi zakoreninjene ideje, da je MOS izključno obrtni sejem, kot je bil pred mnogim leti. Odvijal se je od 10. do 15. septembra v Celju. Celjsko sejmišče na svoje razstavne prostore privabi več kot 800 neposrednih in 1.500 posrednih razstavljalcev, skupno več kot 100.000 obiskovalcev. Je pa MOS tudi stičišče znanosti, različnih obrti, tehnologije, gospodarstva, inovacij in na drugi strani vsakdanjih praktičnih izdelkov. Letošnja partnerica je bila Črna Gora. Tudi tokrat smo na obisku sejma bili pozorni predvsem na šentjurske razstavljavce, ki počasi in vstrajno usihajo in na samem sejmišču smo jih našli le peščico. Tem pa bomo namenili nekaj vrstic.

Segon servis in prodaja gostinske opreme

Segon je podjetje stalnica na MOS-u. Ukvarjajo se s profesionalno kuhinjsko opremo. Podjetje ima sedež v Goričici. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1988, vodi ga Klemen Šket. Na trgu so prisotni 30 let, kar je odraz kakovosti in poštenega dela. Po številu prodane opreme znamk Winterhalter in Kogast so vodilno podjetje v Sloveniji. Za vso prodano opremo nudijo tudi kvaliteten in hiter pooblaščen servis. V naboru njihove ponudbe lahko najdemo profesionalne pomivalne stroje, gostinsko opremo, parnokonvekcijske aparate, univerzalne stroje za zelenjavo, hladilno in zamrzovalno tehniko, ledomate, samoreznice in še marsikaj drugega.

Parketarna Jager

Tudi parketarna Jager s Proseniškega je stalnica na MOS-u. So družinsko podjetje in proizvajajo masivne in dvoslojne parkete iz vseh vrst lesa. Leta 1995 so začeli s proizvodnjo lamelnega parketa mozaik, ki so ga kasneje nadgradili. Deset let kasneje so proizvodnjo nadgradili na klasični parket ter dodali masivni kmečki pod. Podjetje vodi Štefanija Jager.

Šolski center Šentjur

Tudi naš Šolski center Šentjur redno sodeluje na MOS-u. Navadno ga zaradi ogromnega traktorja le težko zgrešite  – mi smo pa ga letos spregledali. V ŠCŠ so predstavljali šolo in delovanje, razstavili so nekaj pridelkov šolskega sadovnjaka, vinograda in njive. Prav tako so prikazali način merjenja sladkorja v grozdju z reflaktometrom in trdote grozdja z penetrometrom. (Jure Godler)

Sorodne novice

KUL bazar je bil kul

Jure Godler

Na sejmu Alpe–Adria tudi ponudba šentjurske občine

Jure Godler

Šentjurskih razstavljavcev le za odtenek

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več