17.4 C
Šentjur pri Celju
22/09/2023
sentjur.net

Na odpravi po Nemčiji … (1. del)

Po dvanajstih urah naporne voznje čez Avstrijo in skoraj pol Nemčije smo včeraj pozno popoldan prispeli v majhno, umirjeno mesto Neu-Anspach, pol ure vožnje, oddaljene od velikega Frankfurta. Smo na odpravi, ki je plod mednarodnega prijateljstva med občinami Šentjur, Neu-Anspach in Saint Florent sur Cher iz Francije. Včeraj smo po končanem uvodnem sprejemu opravili mašno slovesnost v katoliški cerkvi v Neu-Anspahu, potem pa se, kot običajno, odpravili vsak k svoji družini gostiteljici. Nekateri izmed gostiteljev so bili že lansko leto gostje naših krajev in tako ni bilo težkih izbir.

Gostitelj Lukas, ki si me je izbral, je čeških korenin. Njegov oče in brat imata poseben hobi, zbiranje zamaškov od piva, vendar je to tako zanimiva zgodba, da bi ji raje posvetil poseben blog.

Danes nas je čakala posebna ekskurzija. S turistično ladjo smo si ogledovali obrečne znamenitosti Rena. Teh je res ogromno, od gradov, obzidij, cerkva … Nato so nam v grajski jedilnici, na gradu, oddaljenem približno 40 minut z avtobusom, postregli s pravim grajskim kosilom.

Iz Nemčije, Gašper Andrinek

 

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več