14.4 C
Šentjur pri Celju
07/06/2023
sentjur.net

Na odpravi po Nemčiji … (2. del)

Košarkarski in praznični dan in povratek domov

Tretji dan v Nemčiji se je začel s tekmo med žensko združeno ekipo ŽKK Šentjur – Rogaška Slatina in SG Haussen – Neu-Anspach. Dekleta iz Slovenije so prepričljivo odprla tekmo in dala vedeti, da Nemkam ne bo lahko na igrišču. Premoč se je kazala še celo tekmo, saj so slovenske predstavnice pokazale agresivno obrambo in uničevale nasprotno ekipo s protinapadi. Tekmo so zaključile z rezultatom 59:82. Od slovenskih predstavnic se je najbolje izkazala Mateja Baloh, ki je v nasprotnem košu pustila kar 29 točk, od tega pet trojk. Pri Nemkah je 15 točk dosegla Charlotte Süring.

Sledila je še moška tekma. Ekipo Šentjurja so predstavljali večinoma fantje s Ponikve, ki so prejšnje leto gostili nemške kolege. Na začetku je kazalo, da bo tekma napeta, saj so se Slovenci dobro upirali in do polčasa držali priključek z Nemci. Po odmoru pa je sledil niz nemških košev, ki jih tuja ekipa ni mogla ustaviti. Na koncu je ekipa SG Haussen – Neu-Anspach zmagala s 73:54. Pri Slovencih je blestel Blaž Kundih, ki je Nemcem nasul 23 točk, na drugi strani pa je Mirko Joppe zaključil tekmo z 32 točkami.

Po košarkarskih tekmah so Nemci pripravili še igre v prostih metih in metanju trojk. V prostih metih sta se pri Slovencih najbolje odrezala Matija Obreza in Eva Šumak, v trojkah pa sta zmagala Mateja Baloh in Gašper Andrinek. Medtem ko so mladi predstavniki delegacije iz Šentjurja športno preživeli dan, se je starejši del udeležil obiska na praznovanju Dneva Evrope v Friedrichsdorfu, Landgrafenplatz. Slovenijo so predstavljali s svojo stojnico.

Dan se je končal s skupno večerjo vseh udeležencev prijateljskega srečanja v t. i. Bürgerhaus, kjer so se predstavili tudi mladi, ki so bili že pred našim obiskom na mladinski izmenjavi v Neu-Anspachu. Predstavila se je tudi francoska folklorna skupina. Vse skupaj pa so pozdravili in nagovorili številni uradni udeleženci prireditve. Slovenci smo Neu-Anspach zapustili nekaj minut po polnoči in se v domovino vrnili okoli poldneva naslednji dan. (Gašper Andrinek)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več