14.2 C
Šentjur pri Celju
03/10/2023
sentjur.net

Na orientacijskem tekmovanju dokazali, da se znajdejo tudi v naravi

Kalobje, 23. 4. 2023 – Na sončno nedeljo je na Kalobju potekalo orientacijsko tekmovanje gasilske mladine Gasilske zveze Šentjur v sodelovanju s PGD Kalobje. Letos je tekmovanje potekalo na območju Krajevne skupnosti Kalobje, med seboj pa se je pomerilo 53 ekip. Organizatorji tekmovanja so pripravili pot orientacijske proge, nato pa še uredili topografsko karto in vanjo vrisali vse kontrolne točke in podatke. Domači gasilci so pripravili točke na terenu, opremo za izvedbo vaj na kontrolnih točkah, tekmovalni prostor in malico za vse udeležence tekmovanja. Proga je ekipe vodila po kontrolnih točkah.

Pionirji in pionirke so imeli 4 kontrolne točke; mladinci in mladinke, pripravniki in pripravnice pa 6 kontrolnih točk.. Cilj pa je bil na istem mestu kot štart, in sicer pred gasilskim domom na Kalobju. Proga je bila zelo razgibana, vendar tekmovalci pri iskanju poti in kontrolnih točk niso imeli večjih problemov. Na tekmovanju je sodelovalo 53 ekip, in sicer 18 ekip pionirjev, 6 ekip pionirk, 18 ekip mladincev, 8 ekip mladink, 2 ekipi pripravnikov in 1 ekipa pripravnic.

V kategoriji pionirjev je 3. mesto dosegla ekipa PGD Planina2, 2. mesto PGD Dramlje in 1. mesto PGD Loka pri Žusmu. Pri pionirkah si je 3. mesto priborila ekipa PGD Lokarje1, 2. mesto PGD Prevorje  in 1. mesto Planina 1. V kategoriji mladincev je 3. mesto pripadlo PGD Dolga Gora 1, 2. mesto PGD Dobrina in 1. mesto PGD Loka pri Žusmu. Pri mladinkah so si 3. mesto priborile članice PGD Planina 2, 2. mesto PGD Dobje in 1. mesto PGD Kalobje. Pri pripravnikih pa sta tekmovali le dve ekipi. 1. mesto je pripadlo PGD Lokarje ter 2. mesto PGD Ponikva, med pripravnicami pa je tekmovala le ekipa PGD Dolga Gora. Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo za njihove dosežke. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Pionirji iz Loke pri Žusmu odhajajo na državno tekmovanje

Tjaša Ferlež

Na Ponikvi tekmovalo preko 500 mladih gasilcev

Tjaša Ferlež

Gasilska mladina se je pomerila v nogometu

Tjaša Ferlež

Menjava na poveljniškem stolčku gasilske zveze

Tjaša Ferlež

Gasilska mladina se je pomerila v znanju

Tjaša Ferlež

Podpisali sporazum o letnem sodelovanju z Gasilsko zvezo Šentjur

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več