15.9 C
Šentjur pri Celju
22/09/2023
sentjur.net

Na Ponikvi odvili božično darilo

Pravi recept, kako dodobra napolniti cerkev sv. Martina na Ponikvi, je našla organizatorica koncerta Andreja Ocvirk. Na koncert je povabila skoraj vse pevke in pevce, ki jih premore ponkovška fara.  Tako so se na odru zvrstili otroški in mladinski pevski zbor OŠ Blaža Kocena Ponikva, otroški in mladinski cerkveni pevski zbor Ponikva, mešani pevski cerkveni zbor in nenazadnje tudi MePZ Sonce. Seveda je ob tolikšnem številu nastopajočih posledično farna cerkev skoraj poknila po šivih in marsikdo je moral koncert poslušati stoje. Koncert je povezovala Irena Zevnik, ki sicer v vezni besedi ni uporabila skoraj nobenega podatka o nastopajočih – verjetno je računala s tem, da nastopajoče tako ali tako vsi poznajo -, pač pa je svoje vezno besedilo zavila v božični okrasni papir in ga še malo posladkala zraven, kar pa očitno ni motilo nikogar. Nastopajoči so prikazali odlično predstavo, za kaj jim lahko samo čestitamo. Tudi cerkveni mešani zbor, kjer je pelo kar nekaj starejših pevcev, se je brez težav kosal z nekaj desetletji mlajšimi glasovi. Pevke in pevci MePZ Sonce so sicer ponovno potrdili pevski primat v fari, vendar brez očitne prednosti. Osrednje božično darilo pa je odprla 17-letna solistka mladinskega cerkvenega zbora Saša Fidler, ki je s svojim nadpovprečnim, da ne rečemo izjemnim glasom očarala gledalce. Njen nastop lahko primerjamo z vrtnico na sredi šopka marjetic.
Nastop večine ponkovških pevk in pevcev pa je nakazal še na en problem petja na Ponikvi, pa tudi drugod po občini. Od kar 140 pevcev, ki so se zvrstili na odru, je bila le slaba trideseterica moških oz. fantov in kar 110 deklet. Če se bo moška recesija še vedno nadaljevala, bo pod vprašaj postavljen marsikateri šentjurski pevski sestav.
Nastop vseh pevskih zborov Ponikve je dogodek, ki ga je bilo vredno obiskati in verjamemo, da bo naslednje leto repriza tega!
jg

[vsw id=”htgDKq6lCnA” source=”youtube” width=”475″ height=”299″ autoplay=”no”]

[nggallery id=41]

[like-gate]
Hvala, ker delite!
[/like-gate]

Sorodne novice

Za presenečenje je poskrbel štajerski slavček

Tjaša Ferlež

Nuška Drašček je navdušila na Slomškovem trgu

Jure Godler

Danes ponoči na udaru Ponikva in Dolga Gora

Tjaša Ferlež

Že 46. tradicionalni pohod po Ponikvi

Tjaša Ferlež

Moč božje besede se skriva v knjigah

Tjaša Ferlež

Hitrostno sestavljanje Rubikove kocke na Ponikvi

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več