-3.7 C
Šentjur pri Celju
07/02/2023
sentjur.net

Na Ponikvi zazvenel večerni ave

Ponikva, 16. 10. 2021 – V soboto so v župnijski cerkvi na Ponikvi pripravili koncert z naslovom Večerni ave, ki sta ga v sodelovanju z župnijo Ponikva pripravili Vokalna skupina Melosanika in Cerkveni mešani pevski zbor z zborovodkinjo Zalo Golob in organistko Marijo Klančar.

Vokalna skupina Melosanika, katere del je tudi domačinka Saša Tisel Fidler in njene prijateljice. Melosanika so dekleta, ki obožujejo oder in ubrano glasbo. Vse članice so klasično šolane pevke, ki jih je  skupaj pripeljalo petje v zboru Mariborske opere. Vsem jim je pri srcu zborovska glasba, zato so si zaželele  dodatnega izziva in tako pred nekaj leti ustanovile svojo skupino. Skupino  sestavljajo Lucija, Petra, Monika, Saša in Nina. Skupno muzicirajo za lastno dušo in v tem res uživajo in upajo, da z glasbo lahko prenesejo nekaj svojega veselja in zadovoljstva tudi na svoje poslušalce.

Vse od Ipavca do Slomška

Večer, poln ubranih glasov in prefinjeno izbranih pesmi, so popestrili tudi pevci cerkvenega pevskega zbora pod vodstvom zborovodkinje Zale Golob in organistke Marije Klančar. Glasbeni repertoar je segal vse od slovenskih, kot tudi do tujih avtorjev. Med drugim smo lahko prisluhnili tudi pesmim Antona Martina Slomška, ki so v domači cerkvi z domačimi glasovi zvenele še bolj veselo. Večer poln ubranega petja je minil v domačem in prijetnem duhu. Za konec koncerta je zbrane pozdravil tudi domači župnik Alojz Kačičnik, ki se je vsem pevkam in pevcem zahvalil za odličen koncert.

Večerni ave
šel je tiho čez dobrave
in zazibal rosne trave.
Trave so se priklonile,
kakor da bi pokleknile
in na tihem od molile.
Večerni ave.

(Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Koncert v spomin na prof. Edija Goršiča

Jure Godler

Predstavili zborovsko ustvarjanje Josipa Ipavca

Jure Godler

Ramna jazz na plažo zvabila množico poslušalcev

Jure Godler

Po nevihti je posijalo Sonce

Tjaša Ferlež

Lesni štromi pripravili svoj prvi samostojni koncert

Tjaša Ferlež

V jakobški dolini že od nekdaj ubrano pojo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več