-4.5 C
Šentjur pri Celju
06/02/2023
sentjur.net

Na POŠ Blagovna tekli za dober namen

Blagovna, 25. 5. 2022 – V sredo, 25. maja 2022, smo na dan Afrike na Podružnični šoli Blagovna izvedli »Tek podnebne solidarnosti«, ki ga že tradicionalno izvajamo na pobudo slovenske Karitas. Tokrat smo zraven povabili tudi starše. Osrednji gost dogodka je bil Luka Žvižej, ambasador športa, večkratni rokometni reprezentančni državni prvak ter rekorder po številu zadetkov vseh časov.

Tekli so vsi učenci podružnice, ki pa so si pred tekom okoli vratu obesili znak z napisom – zakaj tečejo. Tekli z različnimi nameni, zavedajoč se glavnega problema držav v razvoju, ki jih posledice globalnih podnebnih sprememb najbolj prizadenejo. Izpostavljali so predvsem problem lakote, žeje, naravnih katastrof, zdravstva in izobraževanja. Učiteljice pa so med tekom skrbno beležile pretečene kroge. Niso pa pozabile na glasbo ter osvežilen hladen napitek.

Pogovorne delavnice

Pred tekom smo v OPB izvedli več pogovornih delavnic o problematiki podnebnih sprememb v povezavi z revščino v Afriki. Ugotovili smo, da so tamkajšnji ljudje za marsikaj prikrajšani zaradi podnebnih sprememb, naravnih katastrof ter onesnaženosti, ki jo povzroča človek. Hkrati smo se tudi spomnili, da lahko veliko naredimo sami (ugašamo luči, ločujemo odpadke, varčujemo z vodo, hodimo peš v šolo …).Učenci so se zelo potrudili in tekli po svojih najboljših močeh. Na koncu smo skupaj pretekli zavidljivih 227,5  kilometrov. S pretečenimi kilometri smo tako pomagali graditiže enajsti »Krogsolidarnostiokoli planeta Zemlje.« Hvala vsem sodelujočim! (Petra Artnak, mentorica projekta)

Sorodne novice

Miklavž razveseljeval otroke tudi na Blagovni

Jure Godler

POŠ Blagovna proslavila 120-letnico obstoja

Jure Godler

Likovna kolonija na POŠ Blagovna

Jure Godler

Motorist trčil v avto pred prehodom za pešče

Jure Godler

Dve novi medalji za šentjurske atlete

Jure Godler

Zaključek šolskega leta na POŠ Blagovna “čist izven okvirja”

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več