9.1 C
Šentjur pri Celju
26/02/2021
sentjur.net

Na Prevorju 1.050 m nove asfaltne prevleke

Prevorje, 15. 6. 2020 – Krajevna skupnost (KS) Prevorje je pred kratkim postala bogatejša za 1.050 m asfaltiranih cest, in to kar v treh vaških zaselkih. Vrednost novih sivih prevlek znaša dobrih 60.000 evrov, prav toliko pa je znašala tudi priprava podlage pred asfaltiranjem.

Kot je povedal predsednik KS Prevorje Damjan Maček, je iz razpisa Občine Šentjur za asfaltiranje cest v letih 2019 in 2020 bilo KS odobreno asfaltiranje na naslednjih cestah: NC Krivica–Ploštajner v dolžini 290 m, NC Magdalenc–Tomplak v dolžini 400 m, NC odcep Ratej v dolžini 100 m in JP Žegar–Lopaca v dolžini 100 m. V teh dneh se je zadeva realizirala in sicer v skupni dolžini cca 900 m iz razpisa Občine Šentjur in dobrih cca 150 m iz sredstev KS na NC Magdalenc–Tomplak in NC Bevc–Lipovšek.

»Zahvalil in čestital bi uporabnikom, da so pripravili ceste za asfaltiranje in vložili svoj trud in denarna sredstva. Prav tako bi se zahvalil Občini Šentjur in županu mag. Marku Diaciju, da je Občina pomagala tudi s sredstvi krajanom za pripravo podlage,« zaključi Maček. (Majda Rezec, foto: D.M. in P.R.)

Sorodne novice

Ne štejejo le materialne dobrine, štejejo  tudi pogovori

Majda Rezec

S skupnimi močmi do infrastrukturne ureditve

Jure Godler

Prejeli smo: 18. Astronomska noč na Prevorju

Jure Godler

Prevorska kultura trdno zasidrana na tradicionalnih temeljih

Majda Rezec

Prevorje bo postalo nazaj Prevorje

Jure Godler

Zagorel je tovornjak – več kot 40.000 evrov škode

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več