14.5 C
Šentjur
22/09/2019
sentjur.net

Na Prevorju polnili vreče

Prevorje, 30. 3. 2019 – V soboto je na območju Krajevne skupnosti (KS) Prevorje potekala čistilna akcija, v kateri so sodelovale vse vaške skupnosti.  Tako se je na lov za smetmi podalo 45 krajanov in 20 učencev z učiteljicami tamkajšnje šole. Kot je povedal predsednik Krajevne skupnosti Prevorje Damjan Maček, so smeti pobirali ob občinskih in državnih cestah, v športnem centru, pohodnih poteh ter okolici večnamenskega objekta.

Delno je bilo očiščeno tudi dolgoletno odlagališče v gozdu Log. Čiščenje avtobusnih postajališč z nadstreški ter pločniki je opravilo PGD Prevorje z gasilsko cisterno AC 16/50. Zbrali so okoli 70 vreč.  Kot je še povedal Maček, je z odzivom zadovoljen, čeprav bi zavedanje in spoštovanje do čistejšega okolja lahko pokazalo še večje število krajanov, vendar, kot še Maček doda, se pač vsak sam odloča po svoji vesti in prostem času.

(Majda Rezec, foto: Damjan Maček, Mateja Kramer)

Sorodne novice

Zagorel je tovornjak – več kot 40.000 evrov škode

Jure Godler

Moči so združili Loški gasilci in lovci

Tjaša Ferlež

Pajek ostaja predsednik prevorskih planincev

Jure Godler

Za čistejše in boljše okolje

Tjaša Ferlež

Naj v naših mamah bo vedno pomlad

Jure Godler

Medgeneracijska delavnica pletenja košaric

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več