10.2 C
Šentjur pri Celju
28/09/2020
sentjur.net

Na Prevorju polnili vreče

Prevorje, 30. 3. 2019 – V soboto je na območju Krajevne skupnosti (KS) Prevorje potekala čistilna akcija, v kateri so sodelovale vse vaške skupnosti.  Tako se je na lov za smetmi podalo 45 krajanov in 20 učencev z učiteljicami tamkajšnje šole. Kot je povedal predsednik Krajevne skupnosti Prevorje Damjan Maček, so smeti pobirali ob občinskih in državnih cestah, v športnem centru, pohodnih poteh ter okolici večnamenskega objekta.

Delno je bilo očiščeno tudi dolgoletno odlagališče v gozdu Log. Čiščenje avtobusnih postajališč z nadstreški ter pločniki je opravilo PGD Prevorje z gasilsko cisterno AC 16/50. Zbrali so okoli 70 vreč.  Kot je še povedal Maček, je z odzivom zadovoljen, čeprav bi zavedanje in spoštovanje do čistejšega okolja lahko pokazalo še večje število krajanov, vendar, kot še Maček doda, se pač vsak sam odloča po svoji vesti in prostem času.

(Majda Rezec, foto: Damjan Maček, Mateja Kramer)

Sorodne novice

Prejeli smo: 18. Astronomska noč na Prevorju

Jure Godler

Na Prevorju 1.050 m nove asfaltne prevleke

Jure Godler

Prevorska kultura trdno zasidrana na tradicionalnih temeljih

Majda Rezec

Prevorje bo postalo nazaj Prevorje

Jure Godler

Zagorel je tovornjak – več kot 40.000 evrov škode

Jure Godler

Moči so združili Loški gasilci in lovci

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več