8.7 C
Šentjur pri Celju
11/04/2021
sentjur.net

Na Prevorju zbrali več kot 100 vreč odpadkov

Prevorje, 27. 3. 2021 – Po vsej Sloveniji so prejšnjo soboto potekale številne čistilne akcije. V čistilni akciji na Prevorju so sodelovale vse prevorske vaške skupnosti in Krajevna skupnost Prevorje. V čistilni akciji je sodelovalo kar 67 krajank in krajanov. V POŠ Prevorje so 19 učencev in učiteljice čistilno akcijo izvedli že en dan prej – v petek. Veliko otrok pa se je glavne čistilne akcije udeležilo še v soboto, kar je zelo vzpodbudno.

Udeleženci čistilne akcije so smeti pobirali ob občinskih in državnih cestah, v športnem centru, pohodnih poteh, okolici VO, čistile so se avtobusne postaje z nadstreški ter pločniki. Čiščenje je opravilo PGD Prevorje z gasilsko cisterno AC 16/50. Na zaključku čistilne akcije so se lahko na Prevorju pohvalili kar z 100 vrečami smeti. “Z odzivom smo zadovoljni, bilo bi lahko še več udeležencev, vendar vsak se odloči po svoji vesti in prostem času. Nabralo se je sicer več vrečk kot v letu 2019, ko je bila nazadnje čistilna akcija, kar je verjetno posledica, da je v letu 2020 odpadla načrtovana čistilna akcija zaradi ukrepov COVID -a 19,” je povedal še predsednik KS Prevorje Damjan Maček.

Sorodne novice

Čistilne akcije: Pometimo pred svojim pragom

Tjaša Ferlež

Ne štejejo le materialne dobrine, štejejo  tudi pogovori

Majda Rezec

Prejeli smo: 18. Astronomska noč na Prevorju

Jure Godler

Na Prevorju 1.050 m nove asfaltne prevleke

Jure Godler

Prevorska kultura trdno zasidrana na tradicionalnih temeljih

Majda Rezec

Prevorje bo postalo nazaj Prevorje

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več