33.8 C
Šentjur pri Celju
17/08/2022
sentjur.net

Na Prevorju zbrali več kot 100 vreč odpadkov

Prevorje, 27. 3. 2021 – Po vsej Sloveniji so prejšnjo soboto potekale številne čistilne akcije. V čistilni akciji na Prevorju so sodelovale vse prevorske vaške skupnosti in Krajevna skupnost Prevorje. V čistilni akciji je sodelovalo kar 67 krajank in krajanov. V POŠ Prevorje so 19 učencev in učiteljice čistilno akcijo izvedli že en dan prej – v petek. Veliko otrok pa se je glavne čistilne akcije udeležilo še v soboto, kar je zelo vzpodbudno.

Udeleženci čistilne akcije so smeti pobirali ob občinskih in državnih cestah, v športnem centru, pohodnih poteh, okolici VO, čistile so se avtobusne postaje z nadstreški ter pločniki. Čiščenje je opravilo PGD Prevorje z gasilsko cisterno AC 16/50. Na zaključku čistilne akcije so se lahko na Prevorju pohvalili kar z 100 vrečami smeti. “Z odzivom smo zadovoljni, bilo bi lahko še več udeležencev, vendar vsak se odloči po svoji vesti in prostem času. Nabralo se je sicer več vrečk kot v letu 2019, ko je bila nazadnje čistilna akcija, kar je verjetno posledica, da je v letu 2020 odpadla načrtovana čistilna akcija zaradi ukrepov COVID -a 19,” je povedal še predsednik KS Prevorje Damjan Maček.

Sorodne novice

S skupnimi močmi očistili staro odlagališče

Tjaša Ferlež

Očistili Prevorje in okolico

Jure Godler

Z domačimi gasilci izvedli čistilno akcijo

Jure Godler

Čistilne akcije: Pometimo pred svojim pragom

Tjaša Ferlež

Ne štejejo le materialne dobrine, štejejo  tudi pogovori

Majda Rezec

Prejeli smo: 18. Astronomska noč na Prevorju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več