21.7 C
Šentjur pri Celju
28/07/2021
sentjur.net

Na Ramni swingali pozno v noč

Ramna, Slivniško jezero, 15. 7. 2016 – Študentski klub mladih Šentjur je vnovič poskrbel za še en zelo uspešen in zanimiv dogodek letošnjega Šentjurskega poletja. V čudovitem ambientu Kozjanskega morja so se na Poletnem swing večeru zbrali tisti, ki swing že znajo plesati, kot tudi tisti, za katere je bilo tokrat prvič. Za slednje sta Maja Fiket in Gregor Goetz iz skupine Swing Rookies Celje po ogrevanju izpeljala hitri tečaj swinga, s katerim so novinci v le pičlih dveh urah osvojili več kot le osnovne korake. Ko je na prizorišče padel mrak pa se je vse začelo zares. Ob ritmih skupine Little Street Charmers se je lepo število parov različnih generacij vrtelo v ritmih plesa štiridesetih let prejšnjega stoletja. Predvsem pa so plesalci pri tem vidno uživali – kar pa je ravno smisel in čar swinga.

Poletni swing večer je zaokrožila razstava ”Kopija je original in original je kopija” obetajoče šentjurske slikarke Kvirine Martine Zupanc, sicer tudi članice Društva likovnih ustvarjalcev Rifnik Šentjur. Osebnoizpovedna in družbenokritična dela, kot jih opiše sama, ustvarja predvsem v ”pop art” slogu. Zanj jo je že v srednji šoli navdušil Roy Lichtenstein. Sprva se je lotevala večinoma reprodukcij znanih del, saj je, kot pravi, za originale potrebovala pravo mero umetniške samozavesti, do katere je prišla šele to leto. ”Od kod motivi? Slike imajo različna sporočila. Ene opevajo lepoto ženske, druge njihovo krhkost ali moč, pa vmes najdeš tudi kritiko družbenih omrežij. Vse to skušam povezati s podobno barvno paleto.” (Vid Palčnik)

Vabljeni tudi k ogledu video utrinkov s plesnega večera.

 

Sorodne novice

Trenutki folklore in tehnike skozi čas

Tjaša Ferlež

Ipavci se vračajo v Šentjur, se vračajo domov

Jure Godler

Odprli filatelistično razstavo v čast Blažu Kocenu

Tjaša Ferlež

Prejeli smo: Prvi maj na Slivniškem jezeru v mehurčku

Jure Godler

Potujoča fotografska razstava dobrih zgodb pri nas

Jure Godler

Klepetulje in umetnica združili moči na razstavi Klepetulje

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več