13.3 C
Šentjur pri Celju
04/07/2020
sentjur.net

Na šolah v Šentjurju in na Blagovni nova streha ter prizidek

Šentjur, 6. 7. 2016 – Župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci je danes podpisal pogodbi z na javnih razpisih izbranimi izvajalci del, ki bodo pričeli z delom na projektih Celovita obnova strehe starega objekta OŠ Franja Malgaja Šentjur in Gradnja prizidka k objektu POŠ in enote vrtca Blagovna. Obe investiciji v celoti financira Občina Šentjur. 

V uvodnem delu je župan pojasnil, da Občina Šentjur nadaljuje investicijski cikel vlaganj v šolsko ter predšolsko infrastrukturo, pri čemer je v primerih aktualnih razpisov odvisna od lastnih proračunskih sredstev. Kljub zmanjšanim možnostim financiranja iz razpisov ter zmanjševanju sredstev lokalnim skupnostim v šentjurski občini skrb za kvalitetno izvajanje pouka ostaja prednostna naloga, je poudaril župan. »V letih 2011 do vključno 2016 je občina v šolsko ter predšolsko infrastrukturo vložila kar 10 milijonov evrov,  v razna obnovitvena dela na OŠ Franja Malgaja Šentjur ter njeni podružnici z vrtcem na Blagovni  pa okoli 1,7 milijona evrov,« je povedal mag. Marko Diaci.

V obeh primerih, tako šentjurske šole kot šole na Blagovni, gre za več kot 100 let stara objekta, potrebna sanacij, ki sta skozi desetletja zaradi vse večjih potreb dobila več prizidkov – tudi ti so v veliki meri že bili dotrajani. Spomnimo, da sta bila tudi ta objekta v nizu tovrstnih ukrepov na račun sofinancerskih sredstev iz Evropskega kohezijskega sklada v letih 2014 in 2015 energetsko sanirana (pri OŠ Franja Malgaja Šentjur saniran prizidek iz 70-ih let prejšnjega stoletja), z izvedbo tudi nekaterih funkcionalnih posegov in dodatnih del.

V času teh počitnic bo OŠ Franja Malgaja Šentjur dobila povsem novo streho, odstranjeno bo salonitno kritje iz 80-ih let prejšnjega stoletja, po potrebi zamenjani tudi deli dotrajane strešne konstrukcije. Streha bo ohranila videz podoben sedanjemu. Prizidek objektu POŠ in enoti vrtca Blagovna bo dograjen razdeljevalni kuhinji obstoječega objekta, na mestu obstoječe kuhinje naj bi se uredila igralnica, prenovljeno bo stopnišče ter rekonstruirana kotlarna. Prizidek bo grajen na vzhodnem delu objekta in bo omogočal nekatere funkcionalne preureditve, lažjo logistiko pri dostavi in distribuciji hrane ter pridobitve dobrodošlih novih prostorov. Nekaj dodatnih podrobnosti in vrednosti obeh projektov najdete v priponki.

Obnovitvena dela na strehi OŠ Franja Malgaja Šentjur bo opravljalo podjetje Spot GRADJE d.o.o. iz Celja, župan je pogodbo danes podpisal z direktorjem Juretom Herlahom, prav tako z direktorico podjetja TIPO investicijske gradnje d.o.o. iz Ljubljane Heleno Okorn, ki bo poskrbelo za prizidek k objektu šole in vrtca na Blagovni. Nadzor pri obeh projektih izvaja podjetje UNIPROJEKT, Polzela. Dela se pričenjajo takoj po podpisu pogodbe. (vir: Občina Šentjur, foto: Jure Godler)

Sorodne novice

Devetošolci z improvizirano valeto zaključili šolo

Jure Godler

Osnovna šola Dramlje bo dobila novo kuhinjo

Jure Godler

Podpisali pogodbo o ureditvi ceste Dolga Gora–Sladka Gora

Tjaša Ferlež

Zdravstveni dom Šentjur do novih ambulant

Jure Godler

Občina Šentjur bo tudi naprej podpirala naše gasilce

Jure Godler

Šentjurski osnovnošolci smučali v Ribnici na Pohorju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več