3.8 C
Šentjur pri Celju
18/04/2024
sentjur.net

Na Uršuli redno diši iz krušne peči

Dramlje, 23. 2. 2024 – Na rednem letnem občnem zboru srečali člani Planinskega društva Dramlje. Po poročilih preteklega leta so si zadali nove cilje, ki jih bodo v letošnjem letu skušali uresničiti. Planinsko društvo Dramlje šteje 172 članov, od tega 47 otrok, predvsem osnovnošolcev OŠ Dramlje, na kar so še posebej ponosni. To potrjuje dobro delo mentorice Tatjane Završnik in ostalih sodelavcev v šoli, ki sodelujejo pri organizaciji in aktivnostih. Za mladino je v društvu dobro poskrbljeno. Enkrat letno organizirajo plezanje na plezalni steni, skupaj s PD Slivnica in še drugimi društvi pa se odpravijo tudi na planinske tabore.

500 pohodnikov

Na področju pohodov so bili člani društva zelo dejavni, saj so izpeljali vseh načrtovanih triindvajset tur. Sekcija turnega kolesarstva je pripravila zanimive spuste z Uršule. Osrednja prireditev v mesecu februarju je pohod po DPP,  ki se ga je lani udeležilo več kot petsto pohodnikov. Leta 2021 so se na sestanku upravnega odbora člani soglasno strinjali, da uredijo društveno podstrešje. Pomagal jim je gradbeni strokovnjak in predlagal ustrezno rešitev. Tako so v februarju 2023 dokončali veliko sobo, v katero so vložili 580 prostovoljnih ur in okoli osem tisoč evrov finančnega vložka, nekaj lesa so darovali člani društva.

V jeseni so se lotili še ureditve stopnišča. Glavni motor dela in organizacije je bil Janez Gorenak. “Iskreno se zahvaljujem za vsa opravljena dela in tudi vsem ostalim, ki ste našli čas ter dobro voljo za opravljanje dela, je povedal. Izvedli so tudi zaključni premaz sten in tal v obeh prostorih. Vse to so opravili s prostovoljnim delom, ki je znašal okoli dvesto petdeset ur in finančnim vložkom za material okoli dva tisoč evrov.

“Vsekakor sem zelo vesel, da nam je uspelo toliko narediti s pravimi mojstri. Veliko pohvale tudi našim članicam, ki so poskrbele za malico ob koncu dela. Prav tako ob raznih drugih delih in prireditvah z veseljem pripravijo različne kulinarične dobrote. Krušna peč na Uršuli ne sameva, pridno jo uporabljajo. Marsikdo je deležen prečudovitega kruha iz krušne peči, ki ga lahko večkrat tudi okusimo. S skupnimi močmi in prostovoljnim delom nam to uspeva,” je še dodal predsednik Marko Lorger. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Člani Balinarskega društva Grobelno predstavili odlične dosežke

Milenka Blažević

Dobro jim leži tudi kulinarika

Jure Godler

Največje šentjursko društvo z številnimi aktivnostmi v leto 2024

Jure Godler

V PGD Sveti Štefan ponosni na svoj podmladek

Jure Godler

S kulturnim korakom na pot

Jure Godler

Prehodili 20 km dolgo pot

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več