18.2 C
Šentjur pri Celju
25/05/2024
sentjur.net

Člani Balinarskega društva Grobelno predstavili odlične dosežke

Grobelno, 15. 3. 2024Člani in članice Balinarskega društva (BD) Grobelno so se z gosti zbrali na rednem občnem zboru. Ko je verifikacijska komisija ugotovila, da je večina članov prisotnih in ker je večina članov poravnala članarino so imeli tudi pravico glasovanja. V uvodnem pozdravu jih je nagovoril Andrej Horvat, predsednik BD Grobelno. Bilo je podano poročilo o delu društva v preteklem letu.. Na poročila ni bilo vprašanj glede nadzornega odbora ni bilo pritožb, tako tudi ne disciplinske komisije.

Kar se tiče izgradnje in dokončanja obeh stez, je podrobno predstavil situacijo predsednik in poudaril, da je del programa tudi v za letos. Pod točko aktivnosti društva je predsednik zel pohvalil vse tri ekipe za njihove uspehe. Rezultati so bili nadpovprečni , sodelovali so na 22 turnirjih in prinesli domov 15 pokalov in nekaj zelo visokih uvrstitev. Me drugim so imeli dva  mednarodna turnirja in enega v Rogaški Slatini. Potrjeni so bili vsi sklepi komisij. Predsednik je podal plan dela. Njihova prednostna naloga je dokončanje drugih dveh stez in okolica okoli njih. Potrebne bodo tri delovne akcije balinarjev.

Neaktivno ŠD Grobelno

K besedi se je prijavil in podal kar nekaj vmesnih razmišljanj Roman Hriberšek, predsednik krajevne skupnosti Grobelno. Pripombe, zakaj že dve leti čakajo od KS Šentvid 1500 evrov, zakaj ni prisoten predsednik KS Šentvid danes, zakaj ni pooblastil namestnika, da bi podal razloge za ne sodelovanje pri skupnih projektih, društev, še posebno je bil kritičen da Športno društvo Grobelno ne dela. Ker se niso prijavili na razpis za finančna sredstva, teh letos ne bodo dobili. Problem nastane ko je potrebno pokriti vse stroške. Računi so visoki in pokriti jih mora KS Grobelno. Hriberšek še pove, da je samo predsednik in da ima še šest članov sveta, ki pa vedno pretehtajo, če so res zaslužni za pomoč, saj pričakujejo tudi oni pomoč še kdaj od KS Šentvid. Horvat je povedal , da je KS Šentvid prispevala pesek za igrišče v vrednosti 240 evrov, kar pa za društvo ni zadovoljilo.

Pobratenje

Hriberšek še izpostavi, da vidi problem v vodjih, predsednikih društev , da se premalo angažirajo za skupne projekte. Hriberšek omeni, da se bodo verjetno pobratili z mestom Betina iz Murterja. Če bo vse tako, kot je zamišljeno bi šel avtobus julija na otok z balinarji, pevci in nogometaši. Predsednik pove, da predvidevajo otvoritev štiristeznega igrišča, nekje v maju v sklopu otvoritve bi organizirali tudi turnir, na katerega bi povabili vse, ki so sodelovali pri izgradnji. V planu imajo še jesenski turnir, mednarodni turnir, sodelovanje pri nekaterih turnirjih v regiji in na Hrvaškem, Kozjanski ligi dve ekipe in dve ekipe žensk v Mariborski ligi, pozimi pa v Zimski ligi v Rogaški Slatini vse tri ekipe. Vsi plani so bili soglasno potrjeni.

Med gosti je Vladimir Blažević, balinar Balinarskega društva Rogaška v svojem imenu pohvalil delo vseh in jim zaželel, naj jim uspe vse zastavljeno. Sledilo je kratko in zelo zanimivo druženje ob pogostitvi. (Milenka Blažević)

Sorodne novice

Dobro jim leži tudi kulinarika

Jure Godler

Največje šentjursko društvo z številnimi aktivnostmi v leto 2024

Jure Godler

V PGD Sveti Štefan ponosni na svoj podmladek

Jure Godler

Na Uršuli redno diši iz krušne peči

Tjaša Ferlež

Od jubilejne prireditve do festivala

Tjaša Ferlež

Brez čebel ni hrane, brez hrane ni življenja!

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več