27.5 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Nad Ponikvo že plapola zastava

Ponikva, 26. 4. 2021 – Tako kot skoraj vsako leto so tudi letos na Ponikvi, dan pred praznikom, združili moči gasilci PGD Ponikva ter postavili mlaj. Ta dogodek letos na Ponikvi žal ni bil tradicionalen, saj še vedno v državi vladajo prepovedi zbiranja ljudi. V ponedeljek zvečer so tako s pomočjo dvigala dvignili visoko smreko, ki so jo nekaj dni prej podrli, olupili in pripeljali na Ponikvo. Letos jim je smreko za mlaj daroval sokrajan Ponikve Jože Tkavc.

Prvomajski mlaj na Ponikvi tokrat meri kar 32 metrov. Kot je povedal predsednik PGD Ponikva, Franc Hrovatič, je na Ponikvi tradicija, da postavijo mlaj »na roke«, letos pa so jim vreme in prepovedi, ki trenutno vladajo v državi, prekrižali načrte že drugo leto zapored, tako da so morali izbrati drugo pot. Vsekakor pa je bilo navdušenje nad opravljenim delom veliko, saj je letos kar po dveh letih zastava na vrhu mlaja znova zaplapolala nad Ponikvo.  (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Vrtec Šentjur: Da bo varen vsak nov dan!

Jure Godler

Prvo obhajilo na Ponikvi

Tjaša Ferlež

»Pogosto majhna reč veliko velja«

Tjaša Ferlež

Že 13. Salamijada na Ponikvi

Tjaša Ferlež

Mlaj so postavili na star način

Jure Godler

Mlaj stoji tudi v Loki pri Žusmu

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več