1.4 C
Šentjur pri Celju
22/04/2024
sentjur.net

Nagrajen naj projekt

Mladinski center Šentjur je na Ključni konferenci mladih, v četrtek, 17.maja na Kongresnem trgu, od direktorja Urada RS za mladino, mag. Petra Debeljaka, prejel Priznanje za naj projekt za mlade 2011. Nagrado so prejeli za večplastne in mladim zanimive pristope približevanja tematike demokracije in odločevalskega procesa na lokalni ravni mladim ter vzbujanje njihovega interesa za aktivno participacijo in osveščanje mladih, da njihova dejanja štejejo).

V okviru projekta je bila narejena namizna igra »Spoznaj svojo občino«, oblikovan priročnik »Od občana do župana«, izveden občinski kviz »Ali poznaš svojo občino«, večdnevne delavnice Mala politična šola in simulacija občinskega sveta. S projektom je bilo lani doseženih in v aktivnosti vključenih okrog 300 mladih iz občine Šentjur. Projekt je bil tako uspešen, da se podobne aktivnosti nadaljujejo v letu 2012. (L. Ž.)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več