20.9 C
Šentjur pri Celju
01/06/2023
sentjur.net

Naj prostovoljka/prostovoljec leta 2011

Mladinski center Šentjur že nekaj let zapored organizira prireditev Naj prostovoljka/prostovoljec Občine Šentjur. S pomočjo razpisa, lahko društva, ki delujejo na prostovoljni bazi prijavijo svoje aktiviste, ki za opravljeno delo ne prejemajo nobenega plačila. Na prireditvi je zapel Mladinski pevski zbor OŠ Franja Malgaja Šentjur, zaplesala Elipsa in mladinska folklorna skupina Lintvar itd …

Nagrajeni prostovoljci pa so:

Kategorija: do vključno 18 let

Anja Lavbič – občinsko priznanje
Anjo Laubič (dijakinja Gimnazije Celje-Center) za občinsko priznanje predlaga Zavod Etno-eko. Kot prostovoljka se je v lanskem letu največ ukvarjala s kulturo in kulturno dediščino. Anja je prevzela strokovno vodenje Mladinske folklorne skupine Lintvar in poučevanje folklore otrok od 1. do 4. razreda na Osnovni šoli Dramlje. Sodeluje pri drameljskem gasilskem društvu in Društvu prijateljev mladine Dramlje. Enkrat tedensko pa obiskuje tudi Osnovno šolo Glazija, kjer se druži z otroki, ki so mentalno in motorično omejeni. Pomaga jim pri pisanju domače naloge, se z njimi igra in pogovarja kot prava prijateljica. Anja je kljub mladosti dober organizator, vedno pripravljena pomagati sovrstnikom in je zelo samoiniciativna oseba.

Kategorija: od 19 do vključno 30 let

Tjaša Bosio – občinsko priznanje
Tjašo Bosio (absolventka Fakultete za strojništvo Univerze v Mariboru) za občinsko priznanje predlaga Mladinski center Šentjur. Tjaša je v letu 2011 prevzemala pomembne in odgovorne naloge ter samoiniciativno pomagala pri vrsti aktivnosti in projektov mladinskega centra kot so Jurčkovanje, Etno večer, Prostovoljec, Prostovoljka občine Šentjur, izvedba občinskega kviza  Ali poznaš svojo občino, projekta Mladi, ki jim je mar, izvedbi MCŠ Kaes bitke in drugih projektih. Delala je z mladimi, jih motivirala, vodila skupine, izvajala delavnice, pomagala pri izvedbi različnih ustvarjalnih delavnic ter pomagala pri tehničnih in scenskih izvedbah številnih mladinskih prireditev.

Urban Petelin – občinsko priznanje
Urban (absolvent Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru) je lani sodeloval in pomagal na vseh projektih Športnega in mladinskega društva Grobelno. Sam je organiziral turnir v ulični košarki, decembrsko otroško rajanje in soorganiziral prvi koncert Mladi-avtor-kant. V letu 2011 je prevzel tudi odgovorno nalogo vodje društva, a kljub temu še vedno prime za lopato, čopič, kladivo. Člani društva so lani postavili vrtno hiško, zanjo betonirali temelje, gradili odbojkarsko igrišče na mivki. Urbana za občinsko priznanje predlaga Športno in mladinsko društvo Grobelno.

Kategorija: več kot 30 let

Tanja Gobec – občinsko priznanje
Tanja (direktorica Zavoda Etno-Eko) že več kot desetletje deluje na področju dela z otroki in mladimi, predvsem na področju kulturne dediščine in preventivnih dejavnosti. V letu 2011 ji je uspelo ustanoviti Mladinsko folklorno skupino Lintvar, izvajala in koordinirala je folklorne dejavnosti v osnovnih šolah Dramlje in Slivnica pri Celju, izvajala in koordinirala je mladinske etno delavnice in izobraževanja mladih in otrok predvsem na področju kulturne dediščine. Uspešna je tudi pri vzpodbujanju medgeneracijskega sodelovanja, saj v aktivnosti dela z mladimi uspešno vključuje povezovanje in sodelovanje s starejšimi, predvsem na področju prenašanja znanja in različnega ljudskega izročila na mlajše. S svojim delovanjem, energijo in občutkom za ohranjanje kulturne dediščine je vzornica za marsikatero mlado osebo. Za občinsko priznanje jo predlaga Občinska zveza prijateljev mladine Šentjur.

FOTO: GAŠPER GOBEC

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več